Fuld fokus på mad og servering
debat I sidste uge var der to læserbreve i Ballerup Bladet angående Køkken Ballerup.

Mit korte og ikke tydelige svar på læserbrevet fra Benny Rähr fra den 18. november skyldes bestemt ikke, at jeg ikke ser problematikkerne omkring maden og serveringen.

Social- og Sundhedsudvalget i Ballerup Kommune har fuldt fokus på det. Vi har stillet krav på krav omkring kvalitet, kvantitet, varme og sammensætning. Jeg ved, at der er arbejdet meget med dette under udfordrende forhold, og meldingerne er, at det klart er gået i den positive retning siden køkkensammenlægningen den 1. januar 2014.

Dermed ikke sagt, at der ikke stadig er udfordringer, og vi stadig stiller krav om forbedringer.

En af grundene til det korte svar skyldes, at vi gerne vil afvente evalueringsrapporten, som ligger klar i slutningen af januar. Vi kan godt se nogle tendenser til, hvor vi kan sætte ind i form af kvalitetssikring, men vi har valgt et uvildigt eksternt firma til at evaluere køkkensammenlægningen, da vi hermed sikre, at de problematikker, vi arbejder med, også er dem, der skal sættes ind på for at kvalitetssikre køkkenområdet, så det bliver et endnu bedre tilbud end i dag.

En anden grund til mit lidt afkortede svar var også, at Benny Rähr efterfølgende var i dialog med lederen af køkkenet og til rundvisning i køkkenet på Rosenhaven. Noget jeg ved, at køkkenchefen gerne inviterer indenfor til. En rigtig god mulighed for pårørende og andre interesserede til også at komme med de problematikker, de ser

. Vi ønsker alle, at de ældre får en god oplevelse i forhold til maden, og jeg er fuldt ud klar over, succesen kun kommer, hvis vi lytter til de ældre, som dagligt er afhængige af, at vi sikre dem en god madoplevelse. Netop derfor har der de seneste uger forgået en masse beboerinterview, som bliver brugt i evalueringen af køkkenområdet.

Udover undersøgelsen inviterer vi også gerne til møde med beboere og pårørende angående køkkenområdet.

Problematikken omkring madens servering er vi opmærksomme på, og der bliver arbejdet på bedre vejledningsmateriale til plejepersonalet. Udfordringen er ikke uvilje, men at generations- og kulturforskel gør, at ikke alle er lige bekendte med de ældre danske retter. Det er vi blevet opmærksomme på, og jeg ved, at køkkenet arbejder på at styrke dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *