Frivillige tilbyder gratis computerkurser til alle ældre
ldre-kvinde-it-computer-COLOURBOX-copy.jpg
Man bliver aldrig for gammel til at lære noget nyt. De frivillige undervisere på Tapeten vil gøre alt hvad de kan for at hjælpe alle interesserede ældre med at lære computeren at kende. Foto: Colourbox
Kommunikation På Tapeten sidder et hold undervisere klar til at hjælpe ældre med at lære at bruge en computer. Det er ganske gratis og nye hold begynder i januar.

Mange ældre holder igen med moderne kommunikationsmidler som computere, smartphones og tablets. Men faktisk er man aldrig for gammel til at lære at begå sig i den nye digitale tidsalder – det mener i hvert fald Frivilligsekretariatets undervisningsteam, der holder til på Tapeten i Ballerup.

Her står underviserne klar til at hjælpe alle kommunens ældre, så de kan komme med på bølgen og blive fortrolige med digital kommunikation.

»Den tekniske udvikling går hurtigere og hurtigere, og især når man bliver ældre syntes man somme tider, den går for hurtig, så man står af,« siger Konstantin Pedersen, der er én af underviserne.

Men det er faktisk ret smart at kunne bruge en computer – når først man kan det, fortæller han og remser en række fordele op: Man kan spare penge, undgå ventetid, finde alverdens informationer og holde kontakt med familie og venner over hele verden.

Igen, forudsat man kan det. Men her er hjælp at hente hos de dygtige undervisere under Frivilligsekretariatet, der kan hjælpe ældre medborgere med at forstå, hvad en computer er og kan – og hvordan man benytter den, for at kunne kommunikere digitalt med de offentlige instanser.

Nye kurser efter nytår

»En computer kan faktisk gøre hverdagen mere spændende for mange, thi det er ufatteligt hvor mange informationer man kan hente, og hvor megen viden man kan få, og det vel at mærke stort set uden omkostninger. Og så kan man jo også få megen underholdning ud af en computer,« siger Konstantin Pedersen og tilføjer:

»Vidste du forresten, at man kan bestille tid hos lægen, se hvor meget medicin der er tilbage på recepten, købe biograf-og teaterbilletter, fly-og togbilletter, finde vej og kommunikere gratis med venner og bekendte via et program der hedder Skype?«

Underviserteamet afholder kurser på Tapeten igennem hele vinterhalvåret – både formiddag og eftermiddag på alle hverdage,

»Og det bedste af det hele er, at det er gratis. Så bare kom, man bliver aldrig for gammel til at lære noget nyt,« siger Konstantin Pedersen og slutter:

»Man skal lære hele livet, det har sine fordele, blandt andet når man skal imponere børnebørnene.«

Nye kurser begynder lige efter Nytår. Hvis man vil deltage kan man kontakt Frivilligsekretariatet på telefon: 21 68 07 87 eller på selve Frivilligsekretariatet, der ligger på Tapeten, Magleparken 5 i Ballerup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *