Fødselsdags/jule-ønske
Debat Når man lige har haft fødselsdag og det snart er jul, må man da godt ønske. Og her ønsker jeg, at vi tager fat på tidens vigtigste spørgsmål; klima- og miljøændringer.

Det jo lige meget hvis vi får lavet gode skoler, BFO, veje, ældre boliger, gode uddannelser, fuld beskæftigelse osv., hvis vi ikke passer på moder jord.

Vi må have sat dette problem på dagordenen og lagt ind i fremtidens budgetter. Her må vi have visioner og ambitioner, der er lige så tårnhøje som problemet.
Jeg kunne godt tænke mig, hvis Ballerup blev fyrtårnet i hovedstadsregionen omkring samarbejdet mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommunen. Hvordan vi får udviklet løsninger sammen.

Vi har det hele her; de grønne virksomheder, uddannelsesstederne og ja, Ballerup er godt med det grønne »Men vi kan altid gøre det lidt bedre« som vores tidligere borgmester Ove E. sagde.

Omkring det samarbejdet kommunerne imellem må der arbejdes på kollektive løsninger i fælleskab. Busdriften har kommunerne sammen her i regionen, lad os da få afprøvet nogle fossilfri busser, og vi må have lov til at spare op til løsninger af dette. Da dette både er det dyreste og største problem.

Dette kræver selvfølgelig at alle 29 kommuner i regionen trækker på samme hammel. Men det skal vi også, alternativet er ikke til at tænke på.

Vores egne nærområder og grønne ildsjæle som Grønt Råd skal på banen, grundvandet må vi også sikre, samtidig med vi bevare grønne og blå områder til rekreation og nydelse for vores borgere.

Nogen siger så: Det hjælper jo ikke noget alligevel, for de andre fortsætter med at udlede CO2.

Til det er bare at sige; de andre ønsker også en fremtid for deres børn og moder jord.
Lad os nu komme igang, det jo kun et juleønske med operation red moder jord.

2 kommentarer om “Fødselsdags/jule-ønske”

 1. Erling Petterson siger:

  Ballerup kommune er grøn nok – ja den er grøn. Men kan den blive endnu grønnere? Ja, det synes jeg den kan. Det skylder vi næste generation. Vi skal til at tænke anderledes med hensyn til, hvordan vi bruger energi i hjemmet, på arbejdspladsen, i firmaer, skoler, institutioner og i boligselskaber. Vi kan bruge el-cykler, el-biler og kollektiv trafik i stedet for bilen. Kan vi ikke opsamle regnvand i afvandningskanaler til brug i toiletterne og til at vande vores haver med?
  Vi kan måske lave flere grønne tage på bygninger, skoler og andre kommunale bygninger. Udskifte pærerne både i hjemmene, i kommunale arbejdspladser, i firmaer med ledlyspærer. Private og kommunale bygninger kan opsætte roterende cylinder møller, så vi bruger vindenergi til at lave strøm. Bruge solceller i større målestok.
  Ja, ideerne er mange, og jeg er helt sikker på, at utrolig mange mennesker i kommunen har en masse ideer og forslag, der kan gøre vores kommune endnu grønnere.
  Mit forslag er, at grønne foreninger i kommunen laver en tænketank, hvor disse ideer bliver samlet. Man kunne eventuelt opmuntre med energirigtige præmier.
  Erling Petterson
  Søndergårds Alle 87
  Måløv

 2. Per Mortensen siger:

  Rigtige gode foreslag Erling Petterson kommer med her.
  Vis vi løfter i flok, og alle bidrager med det man kan.
  Kommer vi også mål.
  Men det er langt sejt træk der skal bruges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *