Flaget op for Måløvs nye samlingspunkt
kulturhus.jpg
Så er der ved at være tag på. Og de obligatoriske pølser blev serveret, da der var rejsegilde på Måløvs kulturhus. Foto: Privatfoto
Tirsdag var der rejsegilde for mødesalen ved Kulturhus Måløv, og brugerne kan næsten ikke vente

For Ida på 4 år var det helt klart pølsevognen, der tiltrak mere opmærksomhed end byggeriet foran Kulturhus Måløv tirsdag formiddag. Anledningen var nu ellers det halvfærdige byggeri, hvor man på en usædvanlig solbeskinnet decemberdag kunnet fejre rejsegilde på den nye mødesal.

rejsegilde-2

At Ida med prinsessekrone var ved kulturhuset i stedet for i børnehave, var, at hendes far, Anders Videriksen, var udset til at sige et par velvalgte ord på dagen. Og som talsmand for Brugerrådet ved Kulturhus Måløv havde han svært ved at skjule sin tilfredshed over byggeriet.

»For kun fire år siden var det på tale at lukke kulturhuset, men siden har det været inde i en positiv udvikling og er kulturførende på mange områder,« siger han med stolthed og fremhæver kulturhusets rolle i centrale Måløv-arrangementer som Halloween og Markedsdag, lige som de selvbetjente åbningstider på biblioteket har skabt mere liv og aktivitet i huset.

For lidt plads i mejeriet

Brugerrådet vælges af Måløvs borgere, og det otte mand store råd har blandt andet medindflydelse på, hvilke arrangementer kulturhuset kan tilbyde. Her har plads og adgangsforhold været et stort problem i det gamle mejeri.

»Med plads til kun 30 personer har vi ikke kunnet levere rammerne,« forklarer Anders Videriksen.

Brugerrådet syntes da også, at de første planer for mødesalen med plads til 80 personer var i underkanten. Enden på det blev, at man nu får et multirum, der kan tømmes og fyldes efter behov med plads til op til 100 personer.

»Den nye sal gør, at vi får mulighed for mange flere kulturelle arrangementer, lige som det kan bruges til generalforsamlinger, filmklub, udstillinger med mere,« siger Anders Videriksen, der også understreger, at det ikke er et festlokale, Måløv får sig.

Klar til brug i marts

»Til marts kan vi komme i vores nye hus, og vi glæder os,« sluttede Anders Videriksen sin tale til klapsalver fra de fremmødte.

Og så kunne han med en utålmodig Ida i hånden stille sig i kø efter håndværkerne ved pølsevognen for en velfortjent hotdog.

Næste gang, der bliver anledning til at lykønske hinanden ved Måløvs samlingspunkt, er til marts ved en ny og moderne mødesal, som trods de moderne linjer gerne skal føje sig smukt ind i det gamle mejeris arkitektur. Kulturhuset vil også blive tilføjet bedre adgangsforhold for gående med en sti rundt om den nye sal, så man kan undgå den meget trafikerede p-plads ved Netto.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *