Endnu grønnere kommune
debat Ballerup kommune er grøn nok – ja den er grøn. Men kan den blive endnu grønnere? Ja, det synes jeg den kan. Det skylder vi næste generation.

Vi skal til at tænke anderledes med hensyn til, hvordan vi bruger energi i hjemmet, på arbejdspladsen, i firmaer, skoler, institutioner og i boligselskaber.

Vi kan bruge el-cykler, el-biler og kollektiv trafik i stedet for bilen. Kan vi ikke opsamle regnvand i afvandningskanaler til brug i toiletterne og til at vande vores haver med?

Vi kan måske lave flere grønne tage på bygninger, skoler og andre kommunale bygninger.

Udskifte pærerne både i hjemmene, i kommunale arbejdspladser, i firmaer med ledlyspærer. Private og kommunale bygninger kan opsætte roterende cylinder møller, så vi bruger vindenergi til at lave strøm. Bruge solceller i større målestok.

Ja, ideerne er mange, og jeg er helt sikker på, at utrolig mange mennesker i kommunen har en masse ideer og forslag, der kan gøre vores kommune endnu grønnere.

Mit forslag er, at grønne foreninger i kommunen laver en tænketank, hvor disse ideer bliver samlet. Man kunne eventuelt opmuntre med energirigtige præmier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *