En ommer!
Debat Der sker meget på Åbyvej i Skovlunde i øjeblikket. Fortovet i den ene side er ved at blive renoveret, og man er også ved at lave hastighedsreducerende tiltag med 40 km/t zone. Vi burde alle være glade.

Men det virker besynderligt, at man tæt på Ejbyvej etablerer en bred ø af granit inde på vejbanen, så cyklister i den ene retning tvinges ud i samme spor som biler og busser, medens der i den anden side er en sluse til cyklister helt uden biler.

Det vil skabe mange farlige situationer, som fysisk går ud over de svage trafikanter – cyklisterne.

Samtidig vil fodgængere på fortovet opleve store busser og lastbiler køre forbi i en halv meters afstand. Et enkelt fejltrin eller en uoverlagte bevægelse på fortovet kan blive fatal for fodgængere, ikke mindst børn, der ikke altid forstår trafikken.

Hverken entreprenørens teknikere eller andre borgere, jeg har talt med, kan forstå, hvorfor man ikke adskiller trafiktyperne ved at anbringe det ene spor til biler midt på vejen og etablere brede cykelsluser i begge sider. Det vil øge sikkerheden for både fodgængere og cyklister.

Hvorfor bruge en fjerdedel af vejbanen til en kostbar overflødig granit-helle, når den kan bruges til en cykelsluse? Det må da selv folk på rådhuset i Ballerup kunne se er tåbeligt. Altså – en ommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *