En app til den lokale handel
james_roland_1.jpg
Den 42-årige tidligere assurandør James Roland Hansen og hans makker vil kæmpe for den lokale handel Og det skal ske blandt andet via deres nye app, Shopchaser. Foto: Flemming Schiller.
Handel Det startede med, at en butik ikke kendte deres egne tilbud. Det fik skaberne af Shopchaser til at skabe deres nye handelsapp.

Det var egentlig en tilfældighed der gjorde, at James Roland Hansen og hans kollega Dennis Larsen kom til at udvikle netop app’en Shopchaser. De to forsikringsansatte gik hver dag på jobbet i Gjensidige Forsikring og snakkede om, at de gerne ville begynde deres eget. Men de var ikke sikre på, hvad det egentlig skulle være. Så en dag gik Dennis ind i en butik på Fisketorvet og spurgte, om hvad de havde på tilbud netop denne uge. Det vidste ekspedienten ikke og der var ikke umiddelbart nogen tilbudsavis, som Dennis kunne kigge i. Der blev ideen til Shopchaser født.

Der er siden gået halvandet år og i september gik Shopchaser i luften, der er en app, hvor lokale butikker kan lægge deres egne gode tilbud ud på app’en og sende dem direkte ud til kundernes telefoner i deres lokalområde. Samtidig kan de også lægge nyheder, info om kommende arrangementer og andre relevante ting ud, så folk kan følge med i, hvad der sker i deres lokale handelsliv. Altsammen til en lav pris, så de små butkker har råd til at være med. Og det er netop meningen, at få folk tilbage i de lokale butikker.

Liv i gaden

»Jeg har boet i Smørum siden 2001 og har set hvordan en hyggelig handelsgade er sygnet hen.

Der er ikke mange af de gode lokale butikker tilbage. Og det synes jeg er synd. Ikke bare for butikkerne, men også for de folk der bor i byer rundt omkring. Tendensen er den samme i Ballerup, Skovlunde og i mange andre mindre og mellemstore byer. Det er storcentre og kædebutikker, der trækker folk til. Men den samhørighed og fællesskabsfølelse, der er ved at have et spændende handelsliv lokalt, forsvinder, og det ville vi gerne gøre noget ved,« siger James Roland Hansen, der skød nogle penge i udviklingen af Shopchaser og derefter gik i gang med at finde en udvikler. Og det var ikke let.

»Det er en jungle, og at få udviklet en app er, som at få bygget et hus. De lover, at det er færdigt til april, men det var først færdig i september. Det er en udfordring og har taget længere tid end planlagt,« siger James Roland Hansen, som efterhånden har fået en del kunder og også en del positive tilkendegivelser fra lokale butikker i Smørum og omegn og i Fåborg på Fyn, hvor makkeren Dennis er fra og hvor han kører rundt og sælger ideen.

En drøm tog form

»Det var en gammel drøm og efter mange år i forsikringsbranchen som assurandør i Topdanmark og siden i Gjensidige følte jeg, at der var sket så mange ting, at det var tid til selv at få indflydelse på mit arbejdsliv. Og det var vi to, der havde en drøm om. Så vi kastede os ud i det, da først den rigtige ide var født. Men det er naturligvis hårdt og det kræver også en del af familien, for økonomien er jo spændt for i starten,« siger James Roland Hansen, som efterhånden ser en udvikling.

»Nu skal vi skabe fundamentet og så kan vi fylde de mange kunder på. Når de ser, hvad vi kan tilbyde og hvad vi kan gøre for de lokale butikker og samtidig få de lokale butikker ind i lommen på nye kunder, så er der klart et potentiale,« siger han. Han giver projektet et år mere, men om et år er han sikker på, at Shopchaser opererer udenlands.

Forbliver lokal

»Vi har nu 36 butikker og 600 downloads og flere butikker har set, at de kan få bredt deres varer og andre budskaber ud til mange mennesker og at det samtidig er rigtig nemt at gøre det, uden at man behøver være IT-nørd eller noget i den retning. Jeg tror, at det kommer til at gå stærkt, når vi har lagt det solide fundament,« siger James Roland Hansen.

Men selvom der er optræk til succes og hårdt arbejde forude, så forbliver James en lokalpatriot.
»Jeg bor i Smørum og her har mine børn deres hverdag. Så vi bliver her, uanset hvad der sker.

Desuden er jeg jo netop forankret i lokalsamfundet, hvor jeg vil handle lokalt og gøre noget for, at der kommer mere lokal handel, så basen og udgangspunktet for både mig, min familie og Shopchaser er lokalsamfundet,« siger James Roland Hansen, der endte med at blive nettets lokale handelskorsfarer ved en tilfældighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *