»Det er noget godt, der bliver gjort her«
genbrug_13.jpg
Henriette Lieberkind kører rundt efter ting til genbrugsbutikken. Foto: Flemming Schiller
Nyttejob Henriette er glad for sit nyttejob på kørselsholdet for Genbrugsbutikken på Præstevænget i Ballerup.

32-årige Henriette Lieberkind har været i nyttejob i en månedstid. Hun har efter eget ønske fået plads på kørselsholdet for genbrugsbutikken på Præstevænget i Ballerup, hvor hun sammen med de andre ledige hver dag kører på genbrugspladserne i Ballerup og Taastrup efter brugbare ting, som de tager med tilbage til genbrugsbutikken.

»Jeg er glad for at være her. De mennesker, der er her, er rigtig fine, og jeg trives godt på ’’drengeholdet’’,« griner hun.

»Jeg vil selvfølgelig allerhelst bare gerne have et job, men der er svært at finde et. Jeg føler efterhånde, at jeg løber panden mod en mur,« tilføjer henriette, der har været arbejdsløs siden 2012.

»I starten fik jeg i det mindste afslag, når jeg søgte job. Nu er der mange, der ikke engang svarer, når man har søgt job hos dem. Så det er svært at holde gejsten oppe,« siger hun.

Nyttejobbet i genbrugsbutikken er et positivt indslag i Henriettes hverdag og hun glæder sig over, at have noget at stå op til. Hun synes også, at det er helt ok, at hun skal yde noget for den midlertidige arbejdsmarkedsydelse, som hun netop er røget over på, fordi hun har opbrugt sin ret til dagpenge.

Nytter det noget

Synes du, at du gør nytte?

»Ja, det synes jeg. Altså nogle gange kan vi godt være lidt for mange her, og så render vi lidt oveni hinanden, men andre gange er vi færre og så synes jeg bestemt, at vores arbejde gør nytte,« siger Henriette Lieberkind.

Kørselsholdet kører også nogle gange ud til dødsboer og henter ting – eller til Skovlunde, hvor gruppen af husstande, der er med i kommunens forsøg med affaldssortering, også kan komme af med brugbart storskrald til genbrug.

»Det er noget godt, der bliver gjort her. Der er nogle mennesker, der får nogle rigtig gode ting for ikke ret mange penge,« siger Henriette Lieberkind.

Hun afslutter sit 13 uger lange nyttejob til januar, hvor hun drømmer om at have fået et rigtigt job. Hun er uddannet dyrepasserassistent, men har arbejdet med mange forskellige ting.

»Jeg vil rigtig gerne arbejde med dyr. Jeg elsker dyr,« smiler hun og tilføjer:
»Men jeg er ikke kræsen, så jeg søger alt muligt.«

LÆS OGSÅ: Nyttejob skal gøre nytte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *