De unge fandt vej
find_vej_22.jpg
Eleverne fra Hedegårdsskolen og Rosenlundskolen blev udfordret på deres evner til at læse kort, da de for nylig ’’Fandt vej’’ i Harrestrup Ådal sammen med naturvejledere og et par frivillige instruktøre fra Ballerup Orienteringsklub. Foto: Flemming Schiller
Orientering 85 elever fra fire lokale 6. klasser deltog i indvielsen af orienteringsruten ’Find vej i Harrestrup Ådal’.

For eleverne på Rosenlundskolen og Hedegårdsskolen blev fredag den 5. december en anderledes og meget fysisk aktiv skoledag. Ud over orienteringsløb, bød dagen også på GPS-løb, fotoorientering, bål og quiz i Harrestrup Ådal, hvor naturvejledere og den lokale orienteringsklub havde stablet en fed dag på benene.

Galleri: Se billeder fra dagen

»Eleverne får en masse læring ud af sådan en udeskoledag. De lærer at finde vej med orienteringskort og GPS. De samarbejder om kortlæsning og vejvalg. De svarer på faglige spørgsmål om natur og kultur i relation til Harrestrup Ådal. De er fysisk aktive og får en god oplevelse med aktiviteter i naturen på trods af den kolde årstid,« fortæller naturvejleder Camilla Lindberg.

Håber at vække interesse

’Find vej i Harrestrup Ådal’ består af seks orienteringsbaner af forskellig længde og sværhedsgrad placeret på 21 faste poster. Orienteringsposterne er røde nedgravede pæle med kodeskilte og refleksbånd.

»Eleverne får en lille smagsprøve på, hvad orienteringsløb handler om. De lærer at læse et orienteringskort og oversætte kortet til virkeligheden. Det er rigtig sjovt at være en del af det her arrangement og give eleverne en oplevelse med orienteringsløb. Og vi håber også, at nogle af eleverne får lyst til at prøve mere orienteringsløb,« siger Per Aaes Christoffersen fra Ballerup Orienteringsklub og suppleres af klubkammerat Jimmy Hoen:

»For Ballerup Orienteringsklub betyder Find vej i-projektet, at vi nu også har mulighed for at lægge træningsaftener og løb i Harrestrup Ådal. Desuden er orienteringsposterne noget som alle brugere af området kan bruge. Ved Larsbjerggård hænger der gratis foldere. Så folk, der måske bare er på gåtur i området, kan tage en folder og for eksempel prøve fotoorientering, hvor man skal parre de rigtige billeder med poster på kortet.«

Kan selv lave baner

I løbet af de kommende måneder bliver der nedgravet 14 faste poster mere i området på den anden side af motorvejen. Desuden planlægger Ballerups naturvejleder og DGI/Natur der Bevæger i fællesskab at lave små lydfortællinger om områdets natur og kultur, som kan lyttes til via mobiltelefon.

»Find vej i Harrestrup Ådal giver områdets skoler og institutioner en masse muligheder for at lave sjove og aktive læringsaktiviteter i udendørsrummet,« siger Jacob Nøhr Schubart, projektleder og naturvejleder i DGI/Natur der Bevæger.

»Find vej handler om traditionelt orienteringsløb med kort og kompas, og samtidig indeholder projektet også muligheder for at inddrage mobiltelefon både til formidling via små lydfortællinger og mobilquizzer. Ud fra de 21 faste poster, kan lærere og pædagoger selv laver baner, der passer i længde og sværhedsgrad til lige deres målgruppe. Og hvis de vil tilknytte faglige mobilquizzer på posterne, kan de oploade spørgsmål og svar via internettet,« slutter Jacob Nøhr Schubart.

Projektets parter er i fuld gang med at planlægge et offentligt indvielsesarrangement i Harrestrup Ådal for alle interesserede på Find vej dagen den 25. april 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *