De blå blink går sammen
Brandvæen.jpg
Der vil stadig være plads til et lokalt beredskab i fremtiden, når Ballerup Brandvæsen bliver slået sammen med fire andre kommunale beredskaber. Foto: Arkivfoto
Udrykning Ballerup Brandvæsen slår sig sammen med fire andre i et fælles beredskab.

Når der skal rykkes ud til brand eller andre ulykker, så har beredskabet i Ballerup være blandt de hurtigste i området. Og det skal der ikke laves om på i fremtiden. Men nu kommer det lokale beredskab i godt selskab for det bliver nemlig slået sammen med redningsberedskabet i fire andre kommuner.

Det er økonomiudvalgene i Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk kommuner, der i december måned vil træffe en principbeslutning om at slå de fem beredskaber sammen.

Fortsat tryghed

 

Baggrunden er, at staten har lagt op til en kraftig reduktion af de kommunale beredskaber, og derfor glæder det borgmester Jesper Würtzen, at der kan findes et fælles fodslag.

»Sammenlægningen med de fire andre kommuner betyder, at vi kan fastholde en lokal brandstation her i Ballerup, fortsætte med et højt serviceniveau og sikre de korte udrykningstider, som er med til at give borgerne tryghed,« siger borgmesteren.

Sammenlægningen sker på baggrund af økonomiaftalen mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi 2015. Den siger blandt andet, at de nuværende 86 kommunale redningsberedskaber skal samles i større tværkommunale enheder senest 1. januar 2016 og at der skal spares 175 millioner kroner årligt på beredskabsområdet.

Det fælles beredskab vil blive etableret som et fælleskommunalt selskab og kommer til at dække næsten 300.000 mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *