Caféarrangementer om demens
demenskoordinatorerne-copy.jpg
Kommunens tre demenskoordinatorer Susie Dybing, Anneke Dapper og Henriette W. Nielsen står klar med gode råd, hjælp og vejledning til borgere med demens og deres pårørende. Foto: Privatfoto
Demens En gang om måneden inviterer demenskoordinatorerne i Ballerup Kommune til cafearrangement om hukommelsesproblemer.

I næsten to år har demenskoordinatorerne i Ballerup Kommune budt borgere med demens, deres pårørende og andre interesserede velkommen til caféarrangement i Sundhedshuset.

Første torsdag hver måned fra 15 til 17 afholdes cafearrangementerne af demenskoordinatorerne i samarbejde med Ældre Sagen og Alzheimerforeningen.

»Det er et åbent møde med forskellige emner der har med demenssygdom at gøre. Cafearrangementerne er en god mulighed, uden forpligtigelse at deltage i et møde, og ikke kun at blive klogere på alt omkring demenssygdom, men også at mødes andre mennesker som enten er ramt af samme sygdom eller har en pårørende som er,« fortæller demenskoordinator Anneke Dapper.

Et svært og følsomt emne

Demenskoordinatorerne, Ældre Sagen og Alzheimerforeningen gør som rigtige værter på en café deres bedste for at deres gæster føler sig så velkommen og trygge som muligt.

»Vi ved, at en demenssygdom ikke er noget, man bare taler om. Det er et svært og følsomt emne som skal behandles med omhu og respekt,« siger Anneke Dapper og fortsætter:

»Erfaring har lært os, at åbenhed omkring sygdommen kan være altafgørende, når vi skal tale om at håndtere hverdagen med demens.«

Til hvert møde bliver der inviteret både en ekspert på området og en pårørende til en borger med demens.

»Vi ved, at de pårørende er de største eksperter på området. Vi kan lære meget af dem,« siger Anneke Dapper.

Fakta: Næste caféarrangement

• Torsdag den 4. december klokken 15 til 17 finder årets sidste cafearrangement sted i Sundhedshuset.

• Ved dette møde kan man høre mere om de forebyggende tilbud i Ballerup Kommune.

• Derudover er der oplæg fra en tidligere ægtefælle til én med demens. Hun vil blandt andet fortælle om, hvilke tanker hun gjorde sig, da hun måtte træffe det svære valg, at ægtefællen skulle på plejehjem.

• Alle er velkomne til mødet. Man behøver ikke at tilmelde sig på forhånd.

• Eventuelle spørgsmål kan stilles direkte til kommunens tre demenskoordinatorer Susie Dybing: 44 77 31 66, Henriette W. Nielsen: 44 77 32 01 eller Anneke Dapper: 44 77 33 03.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *