Brydehuset skabte Baghus-hygge
Samvær Rigtig mange havde fundet vej til Baghuset, da behandlingscentret Brydehuset afholdt deres julefest.

Allerede når man nærmede sig Baghuset fornemmede man, at der var noget specielt i gære denne mandag aften. Den velkendte summen af snak, duften af æbleskiver og en stemning af hygge bredte sig over Sct. Jacobsvej.

Men der var ikke tale om en koncert i klassisk forstand, som ellers er den foretrukne aktivitet i Baghuset. Der var derimod tale om et socialt arrangement, hvor formålet var at skabe kontakt, relationer og hyggeligt samvær mellem folk, der normalt kæmper med misbrugsproblemer.

Her var unge og gamle, folk der tydeligvis har kæmpet med misbrug i mange år og andre, som man slet kke kunne se på, at de havde den slags dæmoner inde på livet. Alle hyggede sig og snakkede afslappet sammen. Og det er netop meningen med det hele. At folk, der normalt kommer i Brydehuset, kunne mødes under hyggelige former og nyde aftenen.

Velvoksen julefest

Godt nok er det første gang, at julearrangementet holdes i Baghuset, men det er slet ikke første gang, at Brydehuset holder julefest. Det er faktisk blevet en tradition, som er vokset år for år.

Normalt bliver den afholdt på Brydehuset, men efterhånden har så mange lyst til at være med, at lokalerne ikke er store nok. Derfor var julefesten i år henlagt til Baghuset, der var stort set fyldt.

»Vi har omkring 100 tilmeldte og det er det største antal nogensinde. Det er en fest, som er vokset støt gennem årene og vi gør meget ud af at overtale folk til at være med. Vi vil meget gerne have, at de skaber kontakter, netværker og hygger sig sammen. Det er mennesker, der er under behandling og som har mange forskellige former for misbrug, så derfor betyder det meget for os, at de er med og at der er andre ting, der fylder i deres hverdag. Og denne fest er deres aften,« siger Uri Tzabari, værestedskoordinator på Brydehuset.

Rart og varmt

De mange fremmødte kunne hygge sig til musik, hvor tre unge fra Ballerup Musikskole spillede kendte sange, både med og uden jul på og spille banko med gaver sponsoreret af de lokale butikker.

Der blev snakket, grinet og drukket cola, mens æbleskiverne og juleknasen gled ned i en lind strøm. Der blev også brændt nogle cigaretter af ude på parkeringspladsen mens mobiltelefonerne glødede. Men alt var hyggeligt, rart og varmt. Ganske som en julefest skal være. Og Uri Tzabari glæder sig over succesen.

»Vi kan jo se, at mange af deltagerne gør noget ud af det. De glæder sig, også selvom vi nogen gange skal overtale dem til at komme. For det er en speciel dag, der betyder noget for os allesammen,« pointerer han og nikker grinende til en af Brydehusets brugere, som ankommer op ad trappen og i dagens anledning har taget en flot blazerjakke på.

Jo, der er ingen tvivl om, at denne aften var speciel for både personale og brugere af Brydehuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *