Borgerne gav naturen en hånd
Plant-et-træ-1-copy.jpg
Over 50 borgere - store og små - var med til at genplante skovområdet ved Kildesvinget.
Natur Det blev lidt af et tilløbsstykke og arbejdsiveren fejlede ikke noget, da Ballerup Kommune søndag den 23. november inviterede borgerne til at være med til at genrejse skoven ved Kildesvinget.

Efter en kort præsentation viste tre skovarbejdere fra HedeDanmark, hvad og hvordan der skulle plantes – og hvordan man laver et godt plantehul. Og så blev der ellers gået til den.

Over 50 borgere i alle aldre mødte op og resultatet blev plantning af omkring 750 træer på kun to timer.

Baggrunden var ellers lidt trist. Efter stormene i efteråret 2013 lå skovområdet hen som et kæmpe mikadospil. Siden har Ballerup Kommunes entreprenør i løbet af 2014 ryddet op i skoven, og det sidste spor af stormene ses nu blot som tre-fire kæmpe bunker flis.

Hele området skal nu genplantes med mange forskellige træarter af både løv- og nåletræer. Det vakte glæde hos mange af de fremmødte, at Center for Miljø og Teknik har valgt at tilgodese et rigt dyreliv, hvor specielt fuglelivet op mod beboelserne er sat i højsædet.

Nu genstår beplantningen af de resterende områder, som vil blive indhegnet, så de mange rådyr i området ikke spiser alle de nye sårbare planter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *