Bedre IT til gavn for borgerne
Jobcenter-Ballerup2.jpg
Nyt IT-system skal gøre indsatsen mere målrettet og kontakten til borgerne bedre og mere smidig i fremtiden. Foto: Arkivfoto
Digitalt Jobcenter Ballerup skifter til nyt IT-system ved årsskiftet. Det skal give bedre tid og mere smidighed.

Det skal være smidigere og der skal være lettere arbejdsgange i Jobcenter Ballerup i fremtiden. Derfor har centret investeret i et nyt IT-system, der fra marts 2015 skal give netop større fordele for borgerne og samtidig give bedre arbejdsbetingelser for personalet. Altsammen til gavn for den daglige kontakt i Jobcentret.

Jobcenter Ballerup er det første jobcenter øst for Storebælt, der investerer i det nye system Schulz Fasit.

»I dag benytter vi flere forskellige IT-systemer i det daglige, og med overgangen til det nye bliver det ét system. Det bliver lettere og mere effektivt for medarbejderne at taste data ind, hvilket vil være med til at sikre en mere sammenhængende service for borgerne,« siger Ina Ringsdal, souschef i Jobcenter Ballerup.

Bedre kontakt

Der er stort politisk fokus på netop beskæftigelsesområdet i Ballerup og der sker hele tiden en udvikling for at forbedre og effektivisere rådgivningen og indsatsen for borgerne.

»Vi har i 2014 haft fokus på at forbedre borgernes møde med jobccentret gennem omorganiseringer og kompetenceløft af medarbejderne og nu tager vi et yderligere skridt med indførelsen af et nyt system, der frigiver mere tid til den direkte kontakt,« siger Ina Ringsdal.

På længere sigt vil det nye syrstem også åbne for selvbetjeningsløsninger for de ledige i Ballerup Kommune, så der vil komme endnu større fleksibilitet i indsatsen.

Det nye system vil også gøre det muligt for jobcentrets medarbejdere at trække endnu flere informationer ud og dermed tilrette indsatsen til den enkelte ledige.

Aftalen mellem jobcenter Ballerup og systemleverandøren løber de kommende fire år med mulighed for to års forlængelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *