Zambia kom til Grantoften
karen_makuba_3.jpg
Musiker Karen Mukuba fortalte om Plan Danmarks arbejde. Foto: Flemming Schiller
U-landskalenderen Musikeren Karen Mukupa tog Grantofteskolen med storm fredag. Hun besøgte skolen som Plan-ambassadør.

Det var en oplevelse lidt ud over det sædvanlige, da de yngste elever på Grantofteskolen pludselig forlod det almindelige skema og samledes i salen for at få besøg af sangerinden og musikeren Karen Mukupa.

GALLERI: Billeder fra besøget

Karen Mukupa er dansk-zambianer og kom ikke for at spille musik, men for at fortælle om Zambia og Plans arbejde i det afrikanske land. Hun er nemlig ambassadør for Plan Danmark og rejser rundt og fortæller om det projekt, som Plan gennemfører i samarbejde med U-landskalenderen, hvor overskuddet går til Plans Zambia-projekt.

Samme drømme

Men foredraget handlede ikke bare om det konkrete projekt, men også om Zambia generelt.

»Jeg håber at jeg kan lære de danske skoleelever, at de afrikanske børn er stærke og seje. Mange danske børn forestiller sig, at børnene i Afrika har huller i tøjet og fluer i øjnene. Men i virkeligheden er der ikke den store forskel på danske børn og børn i u-landene. De leger og drømmer om det samme, det er blot mulighederne, der er forskellige,« siger Karen Mukupa, som stadig har familie i Zambia og som i foråret rejste til Zambia sammenmed musiker-kollegaen Thomas Buttenschøn, hvor de besøgte Plan-projekter.

Overskuddet fra salget af u-landskalenderen går til et projekt, der skal hjælpe fattige børn i Zambia til at få en bedre skolegang.

Men trods den lidt ’voksne’ problemstilling, så morede børnene sig tydeligt, de var både imponerede over det ’fine’ besøg og samtidig fik de lært noget om en verden, der er langt fra dem, både fysisk og mentalt, men som pludselig kom lidt tættere på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *