Vi vil beholde OI
Debat Kære børneudvalg og skoleudvalg

Vi her fra OI er meget sure og kede af det fordi vi skal flytte skole. Eleverne på OI har endelig fundet et sted, hvor de kan føle sig som normale børn og ikke bliver holdt udenfor hverken i undervisningen eller i frikvarteret. Alle her på OI behandler hindanden med respekt og forståelse, i forhold til hvor mange af os, der kom fra steder med ingen respekt eller forståelse.

Vi vil IKKE tilbage til det. DERFOR VIL VI HA, AT OI FORBLIVER HVOR VI ER NU!!!

Det vil betyde store konsekvenser for læringen og vi er bange for mobning på grund af vores handicap som mange af og blev blive på den gamle skole. På den nye skole vil OI elever føles udenfor og anderledes på den dårligste måde. Her på skolen har vi et meget godt og stærkt sammenhold. Vi kender hinanden og det er vi også bange for at miste på den nye skole. Vi har endelig fundet tryghed og for nogle er det første gang de har fårt nogle venner.

Mere end halvdelen på OI har over en times kørsel til skole hver vej. På OI er der kun fire elever som bor i Ballerup. Skolen lige nu ligger meget strategisk godt for os alle. Vi ligger under 500 meter fra s-toget og alle busserne. Hvis vi skal flytte, så har vi knap tid at køre til skole og så kan det betyde, at vi er meget trættte i skolen, fordi vi skal så tidligt op. Efter skole har vi ikke så meget social tid med venner og fritidsaktiviteter.

Fordi vi endelig har fundet tryghed og venner, så er vi klar til undervisning og uddannelse. Vi har på OI brug for at ikke at have for meget larm eller støj i klasserne og på gangene. I forhold til de gamle skoler vi alle er kommet fra, hvor der var for meget uro i klasserne og larm på gangene.

Det er også en af de ting vi vil frygter aller mest, hvis vi skal flytte skole.

På de gamle skoler blev vi send ned bagerst i klassen fordi lærerne ikke vidste hvordan de skulle undervise os. For mange gav det udfordringer i samværet og i klasserne når man bliver behandlet på så dårlige måder. Mange har fået meget lavt selvværd, men heldigvis er de blevet bygget op igen her på OI, fordi samværet og undervisningen er så god her.

Vores kontakt til lærerne betyder meget for os. Hvis det bliver afbrudt, så vil det betyde stor skade for os alle på OI. Ikke kun eleverne, men også for lærene. For jo bedre lærerne kender os og vores udfordringer og hverdag, jo bedre kan de hjælpe os.

Alle har på OI fået modet tilbage til at tage deres udfordringer op igen som de havde opgivet. Det er fordi, vi undervises i det vi ikke kan, og de lærere der gør det, ved hvordan de skal undervise os.

F.eks kunne jeg, Jacob Hofman, som er med til at skrive dette brev, ikke læse eller skrive, da jeg kom på skolen for 4 år siden. I dag kan jeg meget mere end jeg kunne, og det betyder så meget for mig. Da jeg kom til havde jeg oplevet meget forfærdelige ting og havde ikke lyst til at snakke med nogle som helst. Men OIs elever og lærere fik mig til at snakke og arbejde og tro på mig selv igen.

Alle har fået troen tilbage på sig selv og alle er blevet gode til at læse og skrive og stave. Det gør så, at vi er mere selvsikre for at få en uddannelse og få en sund og god fremtid efter skolen.

På vegne af eleverne på OI.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *