Ud med de fattige!
debat Ballerup Kommune er og skal være en god kommune at bo i - uanset om man er rig eller fattig.

Det burde vi alle kunne blive enige om. Men på det seneste kommunalbestyrelsesmøde har alle partier – undtagen Enhedslisten – vedtaget nye regler for, hvem og hvordan man kan få anvist en bolig i Ballerup.

I Enhedslisten er vi lodret uenige i disse nye anvisningsregler. Af vedtagelsen kan man læse, at formålet med de nye regler er, at give mulighed for at sikre en mere »afbalanceret beboersammensætning« og det lyder jo flot. Der står også at formålet er at kunne tilbyde boliger til folk der har arbejde eller studerer i Ballerup og det er selvfølgelig også rart, at kunne stille boliger til rådighed for dem.

Måden at skaffe boliger til de mennesker man ønsker skal bosætte sig i Ballerup er blandt andet, at kommunen får flere boliger, de kan anvise til. Som loven er, har kommunen krav på at kunne anvise hver fjerde bolig, men ofte er der lavet aftaler med boligforeningerne om, at kunne anvise mere end hver fjerde.

Problemet med de nye regler er, at de er en sorteringsmekanisme, som skal bruges til at holde for eksempel mennesker på overførselsindkomster ude af kommunen.

Der sker ganske enkelt det, når man fremover søger en bolig gennem Ballerup Kommunes boliganvisning, at man vil blive bedømt på, om man er i arbejde eller studerer i Ballerup, og gør man det, kommer man foran i boligkøen. Når man sætter nogle foran i køen, sætter man andre bag i køen. Det er mennesker på overførselsindkomster, der kommer bag i køen.

Skulle alle kommuner få den ide, at lave samme anvisningsregler som Ballerup, vil det ikke længere være muligt for ledige at få en bolig gennem den kommunale anvisning. Alt afhængig af om boligforeningerne har givet kommunerne 100 procent anvisningsret, vil det heller ikke længere være muligt at komme ind i en almen bolig gennem andre ventelister. På den måde stavnsbinder vi ledige.

De nye anvisningsregler udløste en længere diskussion på kommunalbestyrelsesmødet mandag den 27. oktober, og det er muligt at se debatten via kommunens hjemmeside.

1 kommentar om “Ud med de fattige!”

  1. Bendt Gerhardt siger:

    Vi har også haft en diskussion i vores bestyrelse om hvilke kriterier Herlev kommune bruger, og jeg tror at det er ret tilfældigt. Såvidt jeg ved har kommunen rådighed over 50 % af de ledige boliger hos 3B, men hvordan de sortere ansøgerne ved vi ikke. Jeg synes man burde udvælge nye beboere efter om de vil passe til den type bolig der er til rådighed og kan opfylde kravene til vedligeholdelse af egen bolig og evt. have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *