Teknokratisk topstyring
debat Jeg har læst de faglige og saglige indstillingerne fra alle skolenævnene, og den lokale Ballerup Lærerforening, som meget klart fraråder at gennemføre forslaget til ny skolestruktur.

Hvorfor lytter man ikke til skolernes repræsentanter? Hvorfor vil man oven i den forhadte nye skolereform, hvor man lockoutede lærerne og førte benhård arbejdsgiverpolitik af værste skuffe og tromlede lærerne ned, yderligere forværre skolernes hverdag med øget topstyring?

Hvis politikernes beslutninger ikke baserer sig på hverken de valgte skolebestyrelser eller de ansatte, så mener jeg ikke at vi har et demokratisk system. Så er det et politisk overgreb.

Jeg anbefaler kommunalbestyrelsen at sætte forslagene i bero indtil efter næste kommunevalg fordi: 1) forslagene er i strid med det grundlag skolebestyrelserne er valgt på. Alternativt opfordres skolebestyrelserne at nedlægge deres mandater i protest. 2) Så kommunalbestyrelsen kan få prøvet sit mandat af om vælgerne ønsker discountskoler i Ballerup.

Alle erfaringer peger på at arbejdsglæde kommer af medindflydelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *