Stor opbakning til julemarked og -hjælp
Jul-i-Jægerbo-3-copy1.jpg
Indsamlingen til årets julemarked er i fuld gang. I år vil der udover de sædvanlig boder også blive holdt auktion over store gaver. Foto: Arkivfoto
Jul Årets julemarked i Hedegårdskirken tegner til at blive større end nogensinde. Overskuddet fra julemarkedet går til julehjælp til trængte familier.

Selvom kalenderen kun siger start november, så er der fuld gang i forberedelserne til det store traditionsrige julemarked i Hedegårdskirken, som afholdes 22. november klokken 10 til 14.

Med en indsats fra over 50 frivillige, er det en af årets store opgaver for Hedegårdskirken og i år tegner til at at blive det hidtil største julemarked i Hedegårdskirkens historie.

Specielt travlt har de frivillige indsamlere haft de sidste par uger, hvor stort set alle erhvervsdrivende i Ballerup har fået besøg med henblik på støtte til julemarkedet.

En meget stor del af finansieringen af den julehjælp, der hvert år uddeles til familier, der har det ekstra svært i juletiden, stammer netop fra julemarkedetet.

Auktion over store gaver

Ud over gløgg, æbleskiver, musikalsk underholdning og diverse børneaktiviteter, består julemarkedet som altid af tombola, lotterier og boder. Som noget helt nyt bliver der i år også arrangeret auktion over nogle af de store gaver, der er givet som støtte. Der vil være både designertøj, en Webergrill og en Tobias Jacobsen Radio (tegnet af Arne Jacobsens barnebarn).

Dette kan kun lade sig gøre, fordi der i år har været stor opbakning fra erhvervslivet i Ballerup til at støtte op om den gode sag. Lisbeth Olsen, som er en af de mange frivillige, der har besøgt de erhvervsdrivende i år, fortæller:

»Vi bliver mødt med smil og meget stor gavmildhed næsten alle steder, om det er hos den store bilforhandler eller den lille fodklinik, så forstår man at det er nødvendigt at bakke op om sagen, så det har været en fornøjelse at besøge alle.«

Der kommer flere unge

»Julemarkedet betyder utroligt meget for vores virke i lokalsamfundet og for vores mulighed for at yde den hjælp der brug for. Desværre bliver behovet større år for år; derfor er det dejligt at høre om den store støtte,« siger sognepræst Vibeke Fuglsang Olsson, der samtidig roser den kæmpe indsats, de over 50 frivillige yder i forbindelse med julemarkedet:

»Uden dem intet julemarked, og så er det altså noget af det hyggeligste man kan tænke sig, socialt samvær på tværs af mange generationer med gløgg og æbleskiver, det må være noget alle kan lide.«

Hun påpeger også, at julemarkedet er for alle aldersgrupper, unge, børnefamilier og ældre og hun glæder sig specielt over, at der kommer flere og flere unge til det årlige julemarked.

Hvis man endnu ikke er blevet kontaktet af en indsamler til årets julemarked, er der mulighed for at kontakte de frivillige på telefon 60 71 43 36 eller 22 31 74 32.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *