Stands indbrudsbølgen
Debat Ballerup er den næstmest indbrudsplagede kommune i landet kun overgået af Albertslund. Det skal der gøres noget ved, men det kan ikke gøres uden at give politiet flere ressourcer til at bekæmpe indbruddene.

Som situationen er i øjeblikket efterforskes langt de fleste indbrud kun i begrænset omfang. Det betyder, at det for forbryderne er stort set omkostningsfrit at gå på tyvetogt i private boliger.

Mange danskere vælger som værn mod indbruddene at købe dyre alarmer eller lave aftaler med vagtselskaber, men det er en utrolig kedelig udvikling, at vi i Danmark skal bekymre os om, hvorvidt der har været ubudne gæster, når vi kommer hjem.

200 politibetjente er fjernet fra hovedstadsområdet under den nuværende regering. Det gør det bestemt ikke lettere at komme indbruddene til livs.

Samtidig har regeringen sløjfet den aftale som Dansk Folkeparti havde indgået med den tidligere regering om at genetablere grænsekontrollen. Mere end en fjerdedel (27,4 pct.) af de personer, der blev sigtet for indbrud sidste år var således østeuropæere.

De åbne grænser koster med andre ord tusindvis af danskere ubudne gæster hvert år.

Danmark er det land i Europa, hvor der begås flest indbrud. Det er en Europa-rekord vi ikke kan være stolte af – og uden den nødvendige politimæssige indsats bliver der ikke lavet om på den kedelige rekord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *