Prisen gik til rummeligheden
virksomhedsprisoverækkelse_11.jpg
Helle Faust fra Faust Dyrbye, der fik den private pris. Foto: Flemming Schiller
Kåring To udvalgte virksomheder, en offentlig og en privat, fik den kommunale virksomhedspris 2014.

En virksomhed der har taget et særligt socialt ansvar og som har givet plads til folk, der ellers ikke får mange chancer på arbejdsmarkedet. Det er kriterierne, hvis man vil have overrakt Ballerup Kommunes virksomhedpris 2014.

Det var der mange virksomhder, både offentlige og private, der kunne leve op til, så feltet var ganske stort, da prisen blev uddelt onsdag eftermiddag på Ballerup Rådhus.

En hel del mennesker var mødt op i den, til stadighed imponerende atriumgård, og akkompagneret af musik fra Ballerup Musikskole, hyggesnak og lidt godt til ganen, var der linet op til den store prisfest.

Et stærkt felt

Borgmester Jesper Würtzen (A), tog mikrofonen og fortalte lidt om baggrunden for prisen og kriterierne og afslørede, at feltet var ganske stort, men at nogen jo skulle vinde. Og derfor gik årets virksomhedspris til en offentlig virksomhed og en privat, der begge skite sig lidt ud fra det ellers stærke felt.

Det blev BFO Rosenknoppen fra Rosenlundsskolen, der vandt den offentlige pris. Prisen fik de for det gode samarbejde, som de har med kommunen, men især for den rummelighed som de udviser hver dag.

virksomhedsprisoverækkelse_9

»Rosenknoppen har en stor rummelighed og tager hver dag godt imod de mennesker, som er i virksomhedspraktik på stedet. De udviser ægte engagement og tager sig tid til den enkelte, selv i en stresset hverdag med mange opgaver. Det er en stor opgave og derfor er det oplagt, at Rosenknoppen skal have prisen,« sagde Jesper Würtzen fra talerstolen mens bifaldet bragede ned over de fremmødte repræsentanter.

Den overordnede leder Ole Fabricius fortalte, at man hos Rosenknoppen ikke så det som et problem at have folk i praktik, men så det som en styrke og som en god oplevelse der er positiv kapital i hverdagen.

En ny chance

Derefter var det tid til at kåre den private virksomhed, der ligeledes havde gjort sig bemærket med at ansætte folk, der ellers kun havde en perifer kontakt med arbejdsmarkedet eller som på anden måde havde brug for en ny chance.

Prisen tilfaldt den grafiske virksomhed Faust Dyrbye fra Ballerup, der igennem flere år har ansat folk i virksomhedspraktik.

»Det er en virksomhed, hvor der er travlt og hvor alting skal gå stærkt, men som alligevel giver sig tid til at ansætte folk i praktik og som giver plads til de udsatte på arbejdsmarkedet. Det er bestemt en pris værd,« sagde borgmesteren, mens bifaldet igen skyllede ned, denne gang over Helle Faust, en af stifterne af virksomheden.

virksomhedsprisoverækkelse_10

Hun fortalte, at det gav dem meget at ansætte folk ,der måske ikke var de mest oplagte valg andre steder og at de ville fortsætte med det, trods travlhed.

Prisen var faktisk to konkrete frembringelser, kreeret af Ballerup Produktionsskole, nemlig en solid bænk med bord, der symboliserer plads og rummelighed og et lille skulptur med et hjerte der understøttes af et par hænder, også et symbol på, at der er er plads til hjerterum og varme, selvom virkeligheden kan være både travl og hård indimellem.

virksomhedsprisoverækkelse_1 virksomhedsprisoverækkelse_2 virksomhedsprisoverækkelse_4 virksomhedsprisoverækkelse_7 virksomhedsprisoverækkelse_8 virksomhedsprisoverækkelse_12 virksomhedsprisoverækkelse_13

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *