Plejehjemsbeboere på slankekur
Debat Nu har man fundet en ny måde at spare på maden på plejehjemmene - nu Lindehaven! Man serverer gule ærter på en flad tallerken og bestik: kniv og gaffel! Vær så god så er der serveret!

Kan man ikke få en ske – nej der er dækket bord med det der skal bruges! Jo, det da rigtigt – der var også et stykke fedt flæsk til kniv og gaffel, men hvad med de gule ærter?

Dagen efter får man så serveret grønlangkål med hamburgerryg og gulerødder og kartofler – normalt en god spise hvis det bliver tilberedt rigtigt. Men når grønlang-
kålen og kartoflerne er halvkolde og gulerødderne kun lige har mærket det varme vand. Kødet skåret i meget tykke skiver – det kunne ikke skæres tyndere! Dårlige knive – dårligt kød eller personale der ikke har begreb om hvad de laver.

En anden dag skulle man have nogle spyd med kød og grøntsager, disse skulle varmes – resultat: det var nærmest trækul. Det er jo også svært, når man skal lakere negle samtidigt.

Jeg kunne blive ved at komme med ting, som man ikke ville servere til normale mennesker. Jeg har fuld forståelse for at man i kommunen skal spare, derfor har man etableret et centralkøkken, som skulle være ensbetydende med bedre mad til de ældre på plejehjemmene.

Men resultatet er da helt sikkert blevet et ringere resultat.

Allerede i begyndelsen af foråret klagede vi over standarden, med det resultat at vi blev indkaldt til et samråd på plejehjemmet for at få belyst tingene, blandt andet med deltagelse af lederen af Køkken Ballerup, Lise Teller. En del pårørende var mødt frem, men Lise Teller udeblev af en eller grund – manglende lyst eller glemsomhed – men intet afbud. Det er da flot.

Nyt møde – næææ!

Mange gange har vi påtalt omtalte ting for lederen af plejehjemmet, men han sidder som lusen mellem to negle – han kan påtale, men kan intet få igennem. Det faste personale kæmper og gør en stor indsats i det daglige.

Kommunen har fået del i den pulje som blev bevilget sidste år – flot – pengene bliver brugt til aktiviteter og underholdning. Hvad med at bruge dem til bedre mad og trivsel. Nu siger mange beboere: det er ikke værd at bevæge sig op i spisestuen, maden er dårlig.

Hvis man fortsætter med at bruge så mange forskellige vikarer i weekenderne, hvor nogle møder op med op med hovedet under armen, vil jeg foreslå at man fjerner skiltene udenfor hvor der står ”plejehjem”.

Samtidig et forslag om at man fra Køkken Ballerup leverer samme slags mad til kantinen på Ballerup Rådhus, det kunne man da godt unde dem at spise der også, men personalet ville da flygte fra kantinen.

Borgmesteren omtalte på sommerens skovtur, at man var meget stolt over den måde man behandlede vores ældre borgere i kommunen på, men kan da ikke have tænkt på maden, især ikke hvis han havde smagt den!

1 kommentar om “Plejehjemsbeboere på slankekur”

  1. Alice R. Thulesen siger:

    Svar til Benny Rahr.

    Kan ikke forstå din utilfredshed med maden på Lindehaven, jeg har lige haft min ven deroppe i over en måned, og der var maden både indbydende og veltillavet, min ven var under alle omstændigheder både tilfreds og kom sig hurtigt.

    Vi så heller ikke noget træt personale, men derimod nogle meget dygtige og hjælpsomme personaler, heller ikke så vi nogen der lakerede sine negle, men måske har det været en beboers negle, vi så det aldrig.

    Vi har kun ros og et kæmpe stort tak, for en så flot og vidunderlig oplevelse på Lindehaven som, den Arne Chr. Jørgensen fik under sit måned lange ophold, vi som pårørende tager jo ikke skade af, at hjælpe med når vi er der på besøg, hvor man kan sidde og tale med andre beboere og få en tår kaffe, og hygge os alle så ingen føler sig glemt af familien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *