Orienteringseliten kommer til Ballerup
sprintpost_i_orienteringsløb-copy.jpg
På lørdag skal 231 løbere finde vej rundt i Ballerup, når Ballerup Orienteringsklub holder ’Ballerup Sprinten’. Foto: privatfoto
orienteringsløb På lørdag afvikles Ballerup Sprinten, et orienteringsløb rundt i hjertet af Ballerup.

Stævnepladsen er tæt på Ballerup Centret – på plænen ved Baltorpvej. Her er der også opløbsstrækning og mål.

»Selvom orienteringsløb normalt hører til i skoven, er det blevet meget populært også at løbe i byer. Der løbes med høj intensitet på ret korte baner, deraf navnet sprint,« forklarer Flemming Vejen fra Ballerup Orienteringsklub

Lørdagens løb er både for bredden og eliten. For eliten er det sæsonens næstsidste ranglisteløb. Der deltager hele 14 fra det danske orienteringslandshold, hvoraf tre er i verdenseliten.

En af dem er Søren Bobach, nykåret verdensmester i sprint, samt Tue Lassen, bronzevinder ved selvsamme VM. Ida Bobach er også med; inden for orienteringssporten er hun er et af de absolut største danske navne internationalt med tre VM-medaljer som senior, og hele 12 som junior, heraf syv af guld.

De første eliteløbere starter klokken 13. Tæt på stævnepladsen og mål er der en såkaldt publikumspost med speaker, så tilskuerne kan følge med i slagets gang. Præmierne bliver overrakt af formanden for kultur- og fritidsudvalget, Tom Nielsen.

»Orienteringsløb er også en stærk breddeidræt. Således sendes et stort felt af løbere af sted efter eliteløberne. Hele 231 løbere inklusiv eliten er tilmeldt, og adskillige kommer hertil helt fra Norge, Sverige og sågar Finland,« fortæller Flemming Vejen.

Efter de sidste løbere er kommet i mål, har alle mulighed for at prøve en orienteringsbane med et antal poster rundt i Ballerup. På selve stævnepladsen er der desuden en lille sprintbane for mindre børn, hvor de kan se fra den ene post til den næste. Disse tilbud er gratis. Ballerup

Orienteringsklub arrangerer og stiller instruktører til rådighed for alle, der har lyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *