Om trafikken i Skovlunde
debat Jeg har med interesse fulgt kommunens planer om fornyelsen af Skovlunde Bymidte og ”ødelæggelsen” af Ballerup Boulevard.

Jeg var til stede, da vinderen af bymidte projektet blev offentliggjort, og jeg har siden studeret vinderprojektet grundigt. Så vidt jeg kan se, bliver der i fremtiden ikke længere noget egentlig center, men spredte butikker og et ”handelsstræde”, men det der stikker mest i øjnene er, at der skal bygges mange boliger, og det er vel det Ballerup Kommune er mest interesseret i, da det giver flere borgere og større skatteindtægt!

Noget andet er, at de fleste parkeringspladser forsvinder, og det vil medføre, at mange Skovlunde borgere vil finde andre steder at købe ind!

Det er åbenlyst, at Skovlunde Centret i mange år er blevet mishandlet af ejerne, og det er i dag ved at lide en langsom død.

Jeg har boet i Skovlunde i 50 år og har oplevet Centret med alverdens forskellige forretninger, i alle mulige forskellige brancher, men jeg er også klar over, at de store supermarkeder i dag har umuliggjort mange af disse forretninger.

Det er på tide, at redde det der er tilbage af centret, og måske er det en god idé at flytte Super Brugsen og de øvrige forretninger over i center nord og ændre center syd til kultur område.

Viadukten under Ballerup Boulevard fungere i dag uden problemer for alle fodgængere med eller uden køretøjer, og der er ikke problemer her, viadukten kunne dog godt trænge til ny belysning og belægning, men det har man også råd til, når Ballerup Kommune ændrer holdning til Indsnævring af Ballerup Boulevard, det vil være forkert at bruge 17 mill. til det, pengene kunne i stedet bruges til mange andre forbedringer i Skovlunde.

At ødelægge Ballerup Boulevard er helt hen i vejret, hvem kan dog få så skørt et indfald, det kan umuligt være nogen der bor i Ballerup Kommune!

Trafikken her er for det meste lokaltrafik til Skovlunde og Ballerup samt til Lautrup Park. Boulevarden vil ikke blive aflastet, når forlængelsen af Frederiksund motorvejen bliver færdig, det har jo i flere år været muligt at køre af og på motorvejen i Ballerup. Aflastningen vil derimod blive mærkbar på Skovlunde og Ballerup Byvej.

2 kommentarer om “Om trafikken i Skovlunde”

 1. erik gram siger:

  Giv jordejerne de 17 millioner plus det løse på grundskylden der er atronomisk høj og ligger i topklasse, i forhold til andre kommuner, så får de råd til at handle lokalt igen og sparer at trafikere Boulevarden unødigt, for at køre rundt og finde sig nogle billige og dårlige madvarer, med en halvtom tegnebog

 2. Poul E. Pedesen siger:

  Helt enig, Ole Pedersen.

  Dette galmandsværk som at indsnævre en velfungerende kørebane, kan kun stamme fra en kommune der er bedøvende ligeglade med hvad borgernes skattepenge bruges til.

  Naturligvis skal vi ikke bruge 17 millioner kroner fordi genierne i kommunalbestyrelsen vil forandre noget der fungere til noget der vil forårsage trafik kø, tumult i krydset og farlige situationer.

  Ofte spekulere jeg hvad der egentlig foregår inde i hovedet på disse kommunale begavelser, men min fantasi rækker desværre ikke så langt. ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *