OI-elever jubler over ny skolestruktur
ol.jpg
Ordblindeinstituttets elevrådsformand Jacob Hofman er glad for politikernes beslutning om at bevare OI som selvstændig enhed. Foto: Privatfoto
Skolestruktur Elevrådsformanden glæder sig over den nye skolestruktur, der bibeholder Ordblindeinstituttet som selvstændig skole, trods flytning.

De havde frygtet det værste. Siden eleverne fik at vide, at Ordblindeinstituttet skulle lukkes ned og eventuelt flyttes, var der mange elever der frygtede, hvad der skulle blive af deres skole og ikke mindst af dem selv. Skrækscenariet var, at OI blev nedlagt og at elevene kom ind i en almindelig folkeskole, blot som en specialklasse eller lignende.

Men sådan gik det slet ikke. Da politikerne i Ballerup Kommune blev enige om den nye skolestruktur, så blev det med et OI, der godt nok lukker på den nuværende adresse, men genopstår på Lundebjergskolen i Skovlunde som en selvstændig enhed med eget navn og egen ledelse.

Og da det blev kendt, så jublede alle elever på OI og der blev straks hentet flødeboller og sodavand for at fejre det. Sådan fortæller Jacob Hofman, formand for elevrådet på OI.

Glade elever

»Vi er rigtig glade for den nye plan. Vi havde frygtet det værste, lige fra den dag vi fik at vide, at vi skulle lukkes. Så den nuværende løsning med at vi rykker til Lundebjergskolen som selvstændig enhed med eget navn og egne lærere og egen ledelse, kan vi kun være tilfredse med. Samtidig er vi glade for, at vi kommer sammen med BOK, så vi har endnu flere at være sammen med. Det er en sejr, ikke kun for os elever her på skolen, men for alle ordblinde,« siger Jacob Hofman.

Eneste hage er, at der måske bliver lidt længere til skole for nogen elever.

»Det kan godt være, at der er nogen elever, der skal gå lidt længere fra toget. Det gælder også mig selv. Men det er trods alt en lille ting i forhold til den katastrofe, som det kunne have været,« siger Jacob Hofman.

Tryghed i behold

Eleverne frygtede især at skulle lægges sammen med en almindelig folkeskole, hvor det specielle miljø og de tætte bånd, som elever og lærere har til hinanden, ville forsvinde.

»Det er vigtigt for os at have vores egen afdeling. Vi er tæt knyttede til vores lærere og til vores skole. Vi skal have vores egen afdeling, så eleverne kan få den ro og tryghed, som de har brug for i den situatin, som mange er i. Og her kan vi have vores eget og vores trygge rammer, hvor vi stadig kan tale med vores lærere på samme måde. Men samtidig er der også en mulighed for, at vi kan udvide venskaberne, fordi vi er sammen med BOK og på en folkeskole, så der er mulighed for at søge andre fællesskaber, hvis man vil,« siger Jacob Hofman, som takker både forældre, elever og fagfolk, for den indsats, de har gjort for OI.

»Vi har lagt stort pres på politikerne i denne sag, og det lykkedes at få den bedste mulige løsning. Jeg tror ikke, at det var lykkedes, hvis ikke der var blevet lagt pres på fra begyndelsen,« siger Jacob Hofman.

LÆS OGSÅ: Politikerne glæder sig over ’det vigtigste forlig i Ballerup’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *