Novo satser stort i Måløv
Novo-Måløv-Research-Diabetes-House-copy.jpg
Det nye Diabetes Research House i Måløv, som det kommer til at se ud, når det er færdigbygget i 2016. Byggeriet er i gang og det betyder omkring 350 nye arbejdspladser. Foto: Illustration
Byggeri Novo bruger 750 millioner kroner på nye laboratorier i Måløv. Det betyder cirka 350 nye arbejdspladser.

Novo Nordisk er gået i gang med et nyt byggeri til 750 millioner kroner i deres forskningsafdeling i Måløv. Den nye bygning, der kommer til at hedde Diabetes Research House, skal huse en lang række laboratorier og bliver altså endnu en del af det store forskningscampus i Måløv, som har udviklet sig eksplosivt siden 1991, hvor de første bygninger blev anlagt.

Det nye laboratoriehus vil komme til at give 350 nye arbejdspladser til området og især Måløv vil kunne komme til at profitere af det. Desuden vil selve byggeriet betyde 100 arbejdspladser frem til byggeriet står færdigt i begyndelsen af 2016.

Bygningen kommer til at indeholde to laboratoriefløje, en mellembygning med kontorarbejdspladser og et auditoruim med plads til 450 personer og bliver på i alt 16.500 kvadratmeter fordelt på tre etager.

I det nye Diabetes Research House skal Novos forskere arbejde tæt sammen med forskere fra ind- og udland på at opdage og udvikle ny medicin til type 1 og type 2 diabetes.

Den store investering vil som nævnt trække nye arbejdspladser til, og en række udenlandske forskere vil formentlig også komme til i de kommende år.

Det glæder borgmester jesper Würtzen (A), som også glæder sig over den store investering og ser stort potentiale i udvidelsen.

Unik branding

»Det er rigtig gode nyheder for Ballerup og for Måløv. Det er en rigtig god branding for vores kommune og i særdeleshed for Måløv, som kan blive ekstra attraktivt at bosætte sig i. I det hele taget er det en gevinst for Ballerup Kommune,« siger Jesper Würtzen. Han ser også muligheder for de områder omkring Måløv, som kommunen gerne vil udvikle.

»Hele Hyldhøj-grunden skal jo være boliger og området omkring Kildedal, der kan udvikles til erhvervsområde. Vi har også andre områder i kikkerten som kan udvikles til boligområder, så jeg ser store muligheder i det,« siger borgmesteren, og glæder sig samtidig over, at Ballerup Kommune netop har vedtaget at arbejde på, at udvide kommunens anvisningsret til boliger.

Færre pendlere

»Der er en forbindelse mellem dette her og vores ønske om at udvide anvisningsretten. Selvom det ikke hænger direkte sammen med Novo-udvidelsen her, så handler det jo om, at der skal være plads til rigtig mange f.eks forskere og andre ansatte fra hele verden, som skal arbejde i blandt andet Novo. Jeg ved, at der ikke kun bliver brug for højtuddannede folk, men også folk med korte og mellemlange uddannelser, så vi kan sikre, at der bliver en bolig til rigtig mange. Dermed kan vi undgå, at de alle skal pendle til Ballerup, » siger Jesper Würtzen.

Novo åbnede sin forskningscampus i 1991 og havde dengang 300 ansatte. I dag er der mere end 2300 ansatte og der udvikles altså stadig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *