Mere kunst og kultur til børnene
Høring Ballerup Kommune skal tilbage på sporet på kulturområdet for børn og unge, mener udvalgsformanden.

Ballerup Kommune har netop sendt en helt ny kultur- og fritidspolitik i høring. Den har været længe undervejs, men har til gengæld fået fingeraftryk fra rigtig mange forskellige mennesker.

Der er blevet holdt møder med en masse forskellige borgere og foreningsfolk, der har været holdt ’open mike’ på biblioteket, der har været nedsat fokusgrupper med repræsentanter fra foreninger indenfor såvel idræt og fritid som kunst og kultur. Alt sammen i et forsøg på, at få så mange som muligt til at komme med input og ønsker til fremtidens kultur- og fritidspolitik.

Nu er værket færdigt og sendt i høring – og formanden for kultur- og fritidsudvalget Tom Schiermer Nielsen (A) er glad og tilfreds med resultatet:

»Det jer er allermest glad for er, at der har været nogle aktive brugere med til at udforme det her,« siger han og klapper på den farverige folder, der præsenterer forslaget.

»Og så er jeg meget opsat på, at vi igen får sat fokus på børn og unges møde med kunsten,« siger Tom Schiermer Nielsen og fortsætter:

»For nogle år siden var vi landets fremmeste kommune på dette område, men det er vi desværre ikke længere. Den udvikling vil jeg gerne have vendt, så vi kan få oparbejdet den status igen. Det ligger mig meget på sinde, at børn og unge skal få lov til at møde kunsten og kulturen og få det ind i deres liv allerede fra barnsben«

Den nye kultur- og fritidspolitik gælder frem til 2019 og vil løbende blive suppleret med egentlige handleplaner.

Idrætten får sin egen politik i løbet af 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *