Magneter med mere
magnetfabrik_2.jpg
Magneter er mange ting. Her viser marketingsansvarlig Elisabeth Dencker Kristensen et udvalg af de mindre magneter, som Larko laver. Foto: Flemming Schiller
Niche Magnetfabrikken Larko er netop flyttet til Skovlunde. Det er en virksomhed, der har fundet en niche i vækst og er endda blevet kåret til Gazelle sidste år. De venter sig meget af Ballerup som erhvervskommune.

Vi kender allesammen magneter. Det er faktisk en fast bestanddel af vores hverdag. Når du skal huske noget, når girokortene venter på betaling og huskesedlerne ikke må forlægges, så hænger man ofte papiret op på køleskabet med en magnet. Det er den funktion, som de fleste forbinder med magneter. Men magneter er meget mere end blot til at hænge på køleskabet. Faktisk bruges magneter i rigtig mange sammenhænge i industrien og kan være helt centrale dele af store anlæg og f.eks vindmøller.

magnetfabrik_9

Det ved man hos Larko Mangnet Aps, som for få måneder siden er flyttet til Skovlunde, hvor de har indrettet sig i domicilet i Meterbuen. Her leverer den lille virksomhed magneter i alle afskygninger til store og små virksomheder. Og de gør det så godt, at de blev en af Børsens Gazellevirsomheder sidste år.

Det rigtige sted

Larko har eksisteret siden 1997, hvor den blev grundlagt af Lars Kobberholm Jensen. I alle årene har den haft til huse i Gentofte, men for lidt plads og dårlig infrastruktur fik Lars og hans fire medarbejdere til at rykke teltpælene op. Og efter lidt søgen fandt de det rigtige sted i Skovlunde. Her er der plads til udvidelse og samtidig gode adgangsforhold og det skaber endnu bedre grobund for den lille virksomhed og deres planer om at udvide deres marked i en i forvejen lille niche.

magnetfabrik_12

»Vi leverer magneter i alle størrelser og former. De fleste bruges i industrien, hvor de kan bruges til rigtig mange ting. De bruges til at hænge ting op i og i mange store anlæg, som f.eks vindmøller, kan man ikke bore, fordi de står udendørs og dermed ruster, hvis man borer og sætter ting fast. Så bruger man magneter med gummi omkring, som kan holde til vind og vejr og samtidig holde ting fast. Det kræver noget mere magnetkraft end den velkendte køleskabemagnet,« siger grundlægger og administrerende direktør, Lars Kobberholm Jensen og griner.

Han viser dog også det større udvalg af netop små velkendte magneter frem i forskellige farver og ikke mindst en masse tilbehør som skrift og tegninger til magneterne. Og så gør Larko sig også i dørmagneter til brandlukning og til porte og magnetfolie. Men selvom udvalget er stort, så er det en forholdsvis lille branche, som Larko gør sig i – og så alligevel ikke.

Satser på udlandet

»Vi har ikke vores egen produktion. Det kan ikke betale sig. Vi får produceret på licens i Tyskland og vi har indtil videre gjort os mest i Danmark. Men vi kan se, at der er rigtig godt gang i innovationen og væksten i det øvrige Skandinavien og Tyskland. Så vi begynder at satse på de markeder. Det er trods alt begrænset, hvor meget vi kan vækste i Danmark, og da der i forvejen ikke rigtig er gang i nye ideer og væksten i Danmark, så søger vi udenlands,« siger Lars Kobberholm Jensen, der pointerer, at Larko ikke skal være en stor virksomhed med massevis af ansatte.

magnetfabrik_7

»Vi er i en niche og det har vi det fint med. Til gengæld kan vi koncentrere os om at levere de bedste produkter til vores kunder,« siger han.

God modtagelse

Da Larko flyttede til kommunen fik de besøg af borgmester Jesper Würtzen og erhvervschef Jette Rau, som fortalte lidt om Ballerup som erhvervskommune og hvor der blev udvekslet gode ideer til, hvordan erhvervsklimaet kunne gøres bedre i Ballerup.

»Det var egentlig bare en tanke, at det kunne være interessant at få en snak med borgmesteren. Så det glædede os at få besøg af dem. Jeg havde et par konkrete forslag til at danne en form for erhvervsnetværk og det blev godt modtaget,« siger han. Larko har i øvrigt altid gjort en del ud af at tage folk i fleksjob og regner også med at skulle bruge folk i den kommende tid.

magnetfabrik_15

»Vi var specifikt på udkig efter at komme til Ballerup Kommune, fordi vi havde hørt, at det var en god erhvervskommune. Så vi har da nogle forventninger. Men vi mener også, at vi har fundet det rigtige sted, hvor vi kan vokse i den kommende tid, når vi satser på udlandet. Så vi er rigtig glade for, at vi kom hertil,« siger Lars Kobberholm Jensen, der fik den bedst mulige start for sin lille gazellevirksomhed ved at flytte til Skovlunde med plads, luft og gode trafikforhold.

magnetfabrik_1 magnetfabrik_3 magnetfabrik_4 magnetfabrik_8 magnetfabrik_10 magnetfabrik_11 magnetfabrik_13 magnetfabrik_14

 

2 kommentarer om “Magneter med mere”

  1. Hvis yderligere informationer og rådgivning ønskes omkring Larkos magnetsystemer og løsninger er I velkommen til at besøge hjemmesiden http://larko.dk/.

  2. Musa Kekec siger:

    Sikke en dejlig nyhed – en virksomhed, der har vækst og samtidigt påtager sig et socialt ansvar. Ligeledes er det godt at få bekræftet at vi er blandt eliten når det gælder image som en af Danmarks bedste erhvervskommuner. Det både fastholder og tiltrækker nye erhvervsdrivende til vores by som ofte resulterer i flere arbejdspladser og flere skatteindtægter til Ballerup Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *