Lærerne er utilfredse med skoleforliget
Skolestruktur Mens alle andre jubler, så er Ballerup Lærerforening ikke begejstrede for den nye skolestruktur.

Politikerne jubler og klapper sig selv og hinanden på skulderen over det indgåede skoleforlig, der betyder ny skolestruktur fra 1. august 2015. Eleverne på Ordblindeinstituttet er glade og synes de har fået en god fremtid i sigte. Men lærerne i Ballerup har svært ved at se komikken. De er faktisk så utilfredse med den nye struktur, at de gennemførte en stille protest mandag aften foran rådhuset, hvor kommunalbestyrelsen efter al sandsynlighed ville godkende den nye struktur med overvældende flertal.

Og det handler ikke om, at lærerne bare er imod forandring og skal være sure over alt nyt. Det handler i den grad om timing, siger Jeanette Sjøberg fra Ballerup Lærerforening.

De har ikke lyttet

»Vi er slet ikke tilfredse. Alle tre medarbejdergrupper er imod den nye struktur og det har vi hele vejen igennem gjort opmærksom på. Selv skolelederne kan ikke blive enige om at bakke det op. Men politikerne har slet ikke lyttet. Vi er helt uenige i, at den ledelsesmodel der er lagt op til, hvor der godt nok er nogle afdelingsledere på hver enkelte skole, men en øverste leder for to skoler, er nogen god ide. Det bliver jo ikke nær ledelse, men fjernledelse. For hvem bestemmer i sidste ende? Og hvor meget beslutningskompetence har den enkelte leder på den enkelte skole? Ellers ender det med, at man alligevel skal rende og have svar fra en leder, der slet ikke er til stede på skolen. Det hænger ikke sammen i vores øjne. Det har vi hele tiden påpeget, men det lytter politikerne ikke til,« siger Jeanette Sjøberg.

Midt i en reformtid

Hun mener også, at timingen er helt skæv.

»Vi er midt i en skolereform, og mange lærere er i forvejen midt i en enorm hård proces, hvor de skal implementere skolereformen. Og så lægger man dette oveni. Det er helt uforståeligt. Men vi har tilsyneladende ikke nogen gennemslagskraft, selvom det rent faktisk er os, der står med arbejdet i dagligdagen,« siger Jeanette Sjøberg, der igen opfordrer politikerne til at droppe forslaget, omend hun ikke regner det for særlig sandsynligt.

»Vi synes, at man skulle arbejde med initiativer, som kan styrke de enkelte skoles muligheder for at skabe en god skole. Partnerskaber med naboskoler, styrkelse af de enkelte ledelser, større administrativ volumen og i sidste ende en sammenlægning af skoler på én matrikel. Men dette er helt hen i vejret,« siger Jeanette Sjøberg.

Hun understreger, at lærerne ikke er imod forandringer, men at de ikke føler sig hørt eller spurgt.

»Vi risikerer, at vi får en masse lærere, der simpelthen opgiver. De mister troen på, at de kan klare presset og det kan måske i sidste ende smitte af på engagementet eller lysten til at have jobbet. Det ville være rigtig uheldigt, for vi vil gerner skabe en god skole for eleverne,« siger Jeanette Sjøberg.

Kort før kommunalbestyrelsesmødet troppede lærerne altså op foran rådhuset og gennemførte en kort protest, hvor de fremmødte havde ørepropper i. De skulle symbolisere, at politikerne ikke lytter til medarbejderne.

LÆS OGSÅ: POLITIKERNE GLÆDER SIG OVER ‘DET VIGTIGSTE FORLIG I BALLERUP’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *