Kræmmermarkeds-tricks
debat Dansk Folkepartis nye, selvbestaltede EU-kultur-revser, Anders Vistisen, har travlt med at slippe ud af sin herre og mester, Morten Messerschmidts, skygge.

Det er jo forståeligt, når man har trodset naturlovene og sidder i parlamentet på vegne af forsvindende få danskeres stemmer. Der skulle jo gerne bygges op til at kunne stå på egne ben ved næste parlamentsvalg.

Desværre – men ganske forventeligt – har Visitisen derfor valgt at bruge et af mine kultur-projekter, Fortællingen om Europa, som prügelknabe for sine populistiske ambitioner, og derfor skal Ballerup-borgerne åbenbart også belastes med hans skriverier desangående.

Fortællingen om Europa handler om at engagere europæerne mere i en diskussion om, hvad det vil sige at være europæer. Udgangspunktet er at lade kultur og videnskab få en stemme. Alle taler om, at der er for lidt EU-debat. Her er så et projekt, som vil hjælpe debatten i gang med et bud på en fortælling om Europa.
P

rojektet er blevet en stor succes, involverende foreløbig 117 events med 4.600 europæere fra kultur og videnskab samt EU-ledere med kansler Merkel, Tusk og afgående kommissions-leder Barroso i spidsen. Pengene til projektet er udelukkende blevet brugt til at bringe (ulønnede) ildsjæle sammen. De har arbejdet hårdt gennem et helt år, brugt deres viden, kapacitet og fritid på at give Europa en bedre debat.

Jeg har nu i et tre måneder haft det privilegium at være Venstres kandidat til Folketinget i Ballerup-kredsen. I den periode har jeg været i Ballerup (og Glostrup) adskillige gange, fulgt kommunens debat og udfordringer, levet mig ind i borgernes virkelighed.

Nu skal man så høre en ukendt cand.jur., siddende med sin millionhyre i Bruxelles, belære mig om virkeligheden – og på toppen af det – vise Ballerup-borgerne den åbenlyse mangel på respekt at bilde dem ind, at de kunne »veksle« mit projekt til 60 sosu-assistenter eller 40 skolelærere. Hvor langt ud kan man komme med sine kræmmermarkeds-tricks?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *