Klippesmedien er Årets Læreplads
rets_læreplads_3.jpg
Janie Holmberg Jensen, derejer Klippesmedien i Skovlunde Center Syd er blevet kåret til Årets Læreplads 2014 blandt CPH Wests cirka 1700 mulige. Foto: Flemming Schiller
Pris Champagnepropperne sprang i frisørsalonen Klippesmedien i Skovlunde Center Syd, da ejer Janie Holmberg Jensen fik overrakt diplom , fordi hendes salon er kåret som Årets Læreplads 2014.

»Det er helt mærkeligt. Jeg har været frisør i 34 år og haft salonen her i 15, men jeg har da aldrig oplevet noget lignende,« Janie Holmberg Jensen er tydeligt overvældet og meget, meget glad.

Hun er netop blevet overrasket med champagne og kransekage i sin frisørsalon Klippesmedien i Skovlunde Center Syd, hvor hun godt nok var forberedt på opmærksomheden, men ikke at lokalavisen også kiggede forbi.

Men det er en stor dag – ikke bare for Janie, men for hele holdet i frisørsalonen. Det er Janies elev Helena Berner Hansen, der har været i lære i Klippesmedien siden april, der har indstillet salonen og Janie til den ærefulde titel som Årets Læreplads. En titel som bliver uddelt på erhvervsuddannelser landet over.

årets_læreplads_4

 

Det var frisørelev Helena Berner Hansen, der indstillede Janie og salon Klippesmedien til prisen.
Foto: Flemming Schiller

Janie Holmberg Jensen og hendes salon Klippesmedien er udvalgt blandt CPH Wests cirka 1700 lærepladser. Og Peter Christensen, der er vicedirektør på CPH West, er særligt glad for, at det er lige netop Janies Klippesmedie, der har fået prisen.

»Det er altid spændende at komme ud og overrække diplomet til Årets Læreplads. Men i år har jeg glædet mig særligt meget, fordi jeg faktisk selv er uddannet frisør,« siger han i sin tale til Janie.

»Man hører så meget om, at der mangler lærerpladser på erhvervsuddannelserne. Mens man hurtigt glemmer at glæde sig over alt det, der er godt. Derfor er det vigtigt at fejre de gode lærepladser, for dem er der heldigvis rigtig mange af,« tilføjer Peter Christensen.

Tillid til medarbejderne

Valget er faldet på Janie Holmberg Jensen og Klippesmedien på baggrund af frisørelev Helena Berner Hansens indstilling, hvori hun blandt andet fremhæver sin læremesters lederevner og den tillid hun viser sin elev.

årets_læreplads_5

 

»Janie, du er god til at sætte rammer for arbejdet, du viser tillid til dine medarbejdere og du giver spændende udfordringer og arbejdsopgaver til dem,« fortæller vicedirektør Peter Christensen, der har nærlæst Helenas indstilling og fortsætter med at rose Janie for sit arbejde som chef og læremester.

Janie lytter opmærksomt og sender små nik som tak. Da talen er slut får hun langt om længe det store, fine diplom i hænderne.

årets_læreplads_6

»Jamen altså, det passer jo lige i farverne – rødt og sort som resten af salonen,« griner hun og tilføjer:

»Jeg plejer aldrig at vinde noget, det er fantastisk!«

Så skal der skåles i champagne og både Janies mor, datter og lille barnebarn er mødt op for at fejrer den store dag.

»Det her er jeg meget, meget stolt over. Vi trænger også til at der sker noget godt her i Skovlunde,« siger Janie Holmberg Jensen.

»Jeg har været så glad for Helena. Hun har været her siden april og hun er bare så dygtig. Så har jeg også lige ansat Christine,« siger Janie og peger på kollegaen ved siden af.

»Vi er bare det bedste team længe,« smiler Janie.

Og det har hun jo sådan set papir på nu.

årets_læreplads_11

årets_læreplads_7 årets_læreplads_8

årets_læreplads_1 årets_læreplads_2 årets_læreplads_10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *