Juletid er hjælpetid
Julehjælp Sognene sørger hvert år for julehjælp til de mange borgere, der har svært ved at få pengene til at slå til.

Sogne landet over samler hele året penge ind til Menighedsplejen, der donerer en stor del videre til julehjælp til folk, der har svært ved at få pengene til at slå til – navnligt i december, hvor juletræ, julemad og ikke mindst julegaver trækker hårdt på kontoen.

»Der findes mennesker i Danmark, der har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Økonomien er et stort puslespil med flere fravalg end tilvalg, og det bliver ikke mindre kompliceret, når julen nærmer sig,« forklarer Menighedsplejen for Ballerup Sogn på deres hjemmeside.

Det er lidt forskelligt fra sogn til sogn, hvem der kan søge julehjælp – samt hvad og hvor meget støtte, der gives.

I Skovlunde Sogn var der sidste år 34 familier, der fik julehjælp i form af en gavecheck til SuperBrugsen, mens der i Pederstrup Sogn var hele 85 familier, der fik julehjælp.

»Pederstrup Sogn består for en stor del af alment boligbyggeri – især i Grantoften ved Vestkirken og i Hedeparken og Magleparken ved Hedegårdskirken bor mange småbørnsfamilier med små indtægter,« skriver Menighedsplejen og tilføjer:

»I disse familier rammes især børnene ekstra hårdt, fordi forventningerne omkring juletid er så store. Julehjælpen opleves for mange af disse familier som et lyspunkt og en god håndsrækning.«

Hvis man vil i betragtning til julehjælp er det en god idé at kontakte den lokale kirke og spørge, hvilke krav der stilles og hvordan proceduren i øvrigt er.

Allerede torsdag i denne uge, den 13. november, skal man henvende sig til Skovlunde Kirke, hvis man bor i Skovlunde Sogn. Her kan man søge om julehjælp i tidsrummet 16-18. Støtten gives fortrinsvis til forsørgere på varig bistand.

I Pederstrup Sogn skal man hente et ansøgningsskema i én af kirkerne i denne uge. I Måløv skal man også forbi kirkekontoret og hente et skema, som skal returneres senest 2. december, mens der i Ballerup kan søges om julehjælp på Præstegården tirsdag den 25. november mellem klokken 17 og 18.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *