Indeklimaundersøgelse af skolerne
Debat  Et godt indeklima er vigtigt. Punktum!

Det uanset om det er i hjemmet, på arbejdet, i børnehaven eller i skolen. Det er forudsætningen for trivsel, men også for evnen til at yde noget.

Det har i årevis været kendt, at der særligt var et problem på landets folkeskoler. I 2013 viste en undersøgelse lavet af Dansk Center for Undervisningsmiljø blandet 48.000 skolelever, at cirka halvdelen af dem oplevede daglige problemer med udluftning og ventilation.

I 2009 lavede DTU en omfattende undersøgelse af 800 klasseværelser på undervisningsinstitutioner, hvor det viste at CO2 indholdet i over halvdelen af klasserne var over arbejdstilsynets anbefalede grænse.

Dette viser, at selvom der er meget fokus på det nu, så det ikke en ny problematik. Derfor er det tvingende nødvendigt at der hurtigst muligt bliver iværksat en undersøgelse på alle vores skoler og at der stilles midler til rådighed for at udbedre hvad denne undersøgelse end måtte afslører af problematikker.

Jeg ville ikke male fanden på væggen, men jeg tror beklageligvis at behovet for at gøre noget, er kæmpe stort.

Vores børn fortjener et ordentligt indeklima, både fordi det betyder at de vil lære bedre, men ikke mindst fordi vi simpelthen ikke kan være andet bekendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *