Han laver lort til sunde piller
bakterieklinikken_4.jpg
Stig Günther i sin klinik med alt det rette udstyr. Her det skab, der skal bruges til at trække bakterierne ud fra afføringen. Foto: Flemming Schiller.
Lort Stig Günther har netop åbnet bakterieklinikken i Ballerup. Han søger donorer, der vil aflevere deres afføring på klinikken, bruge bakterierne og omdanne dem til kapsler, der skal hjælpe syge. Lyder det mærkeligt? Der er mening med det.

Forestil dig, at du har rigtig sunde tarmbakterier og at det bliver klinisk testet og bekræftet. Og at du efterfølgende går op på 1. sal i Bydammen 1, med en pose, hvor din højst en time gamle afføring ligger, som du afleverer med det formål, at den skal behandles, de sunde bakterier trækkes ud og omdannes til piller, der så skal gives til syge mennesker med maveproblemer?

Lyder det mærkeligt? Det synes Stig Günther ikke. Han har netop åbnet Bakterieklinikken, der netop leder efter donorer, som vil afgive nogle af deres raske tarmbakterier, altså afføring, for at hjælpe andre, ofte folk der er blevet opgivet af den almindelige lægevidenskab og nu bliver henvist til alternativ behandling, som Bakterieklinikken er. Men hvis det lyder som mærkelig hokus-pokus, så er alt ganske videnskabeligt funderet. For Stig Günther har gjort sit forarbejde grundigt.

»I otte år var jeg selv syg i min mave. Jeg prøvede alle mulige diæter og kure, men intet hjalp. Jeg fandt efterhånden ud af, at diæter faktisk kunne ødelægge mavens bakterieflora og værst af alt er antibiotika. Det fik jeg masser af, det er som at føre krig med atombomber i maven. Det betyder at mange faktisk ikke har særlig god tarmflora og derfor lider mange af sygdomme, som umiddelbart ikke forbindes med maven. Men rigtig meget stammer fra bakterier i maven,« siger Stig Günther.

Han begyndte at læse et hav af videnskabelige artikler og afhandlinger på nettet om netop tarmbakterier og fik et indblik i en verden, hvor bakterier er bestemmende for immunforsvar, depression, allergi og mange andre ting. Stig gik til en privatklinik og fik en, omend ganske hårdhændet, behandling for at komme problemet til livs.

»Jeg fik en slange ned i maven og fik netop raske bakterier i maven. Det hjalp. Jeg har ikke haft nogen som helst problemer med maven siden, og jeg var endda opgivet af de førende læger i landet. Det var helt utroligt. Der begyndte jeg at få interesse for emnet,« siger Stig Günther, der fortsatte med at udvikle sin viden og fik kontakt til en række læger, der arbejder med netop tarmbakterier. Han fandt ud af, at man rent faktisk ikke behøver at skulle stikke slanger ned i maven på folk, men kan give raske bakterier i kapselform. Det kræver blot, at man har det rette udstyr og de rette donorer. Dermed var kimen til Bakterieklinikken lagt.

Ville hjælpe andre

»Jeg sad inde med en så stor viden efterhånden og en klar opfattelse af, at dette ikke var mystisk eller kvaksalveri. Jeg har selv prøvet alt muligt, og har også være i kløerne på alternative behandlere, der bare prakkede mig noget på, for at hive penge ud af mig. Det er bestemt ikke mit mål. Jeg fandt ud af, at jeg kunne hjælpe folk på en ny måde,« siger Stig Günther. Han har forberedt sig i over to år, læst og studeret fænomenet og har kontakt til en del læger, der tror på, at han har fat i den rigtige ende.

»Bakterier i maven er helt essentielt for mennesker og for rigtig mange lidelser. Mange læger vil gerne bruge metoden men gør det ikke fordi de netop er læger og skal følge nogle fastlagte regler for forskning. Men jeg har en del patienter, der er henvist til mig fra læger, fordi de tror på, at det jeg vil gøre er rigtigt,« siger Stig Günther, der altså har åbnet den eneste klinik i Danmark af sin art.

Stuntmand med viden

Stig Günther har indrettet sin klinik, så den lever op til hygiejniske foreskrifter og har udstyret, der kan tage bakterier og lave de kapsler, der kan hjælpe på en sikker og videnskabelig korrekt måde. Men det er også kontroversielt, og det ved Stig godt.

»Jeg er ikke læge, men faktisk stuntmand. Det er jo langt fra lægegerningen. Men det ændrer ikke på, at jeg besidder en stor faglig viden om mit emne og jeg behandler naturligvis folk, som man skal. Jeg vurderer hver enkelt patient og finder ud af, om de er egnede til behandling. Hvis de har andre lidelser, så henviser jeg til lægerne. Donorer går gennem en meget streng test.

Men hvis jeg får grønt lys fra min undersøgelse og efter et dobbelttjek stadig har grønt lys, så kan jeg bruge vedkommende som donor. Og det er til gengæld ikke særlig kompliceret. Jeg tager ikke noget fra folk, de ikke skal af med i forvejen, og de kan gå på toilettet derhjemme eller her på klinikken. Lægge afføringen i en pose eller en spand og aflevere her til mig indenfor en time. Så kan jeg tage mig af resten. Det lyder måske ulækkert, men egentlig er det ikke meget anderledes end en blodprøve eller andre menneskelige dele, man skal arbejde med. Og jeg har naturligvis den rette udsugning, hygiejne og udstyr til at håndtere afføringen korrekt,« siger Stig Günther.

Har ofret alt

Han har investeret hele sin opsparing i klinikken og mangler altså kun 2-3 donorer, både mænd og kvinder, for at få den rette bakteriesammensætning.

»Det er alternativ behandling, men det hviler på et videnskabeligt fundament. Der er nogen læger, der mener jeg er en form for heks, mens andre elsker det og sender deres patienter til mig. Jeg kunne i hvert fald se, at det virkede på mig og jeg har efterfølgende afprøvet metoden på en del familie, der har fået det markant bedre med fordøjelse, diarre og andre lidelser, som nu er forsvundet. Men jeg mangler altså de raske donorer,« siger Stig Günther. Hvis man melder sig som donor, så kommer man til en indledende samtale med Stig som spørger ind til den enkeltes helbred og gennemfører en omfattende test, som skal afsløre smitsomme sygdomme. Men også for at få en donor med en masse raske tarmbakterier, der kan hjælpe andre.

»Alle de ting vi spiser og vores livsstil ødelægger mavebakterierne. De fleste har fået alt for meget penicillin eller antiboitika og det ødelægger i særdeleshed bakterierne. Så det er meget få, jeg i virkeligheden kan bruge. Men til gengæld kan de få med de gode mavebakterier hjælpe rigtig mange mennesker,« siger Stig Günther, som gerne vil give lidt til donorerne for deres ulejlighed.

»Men motivationen skal være at hjælpe andre på en let og smertefri måde. Ingen nåle, ingen brikse og ingen ’behandling’. Blot en aflevering,« siger Stig Günther, der pointerer, at man, som i al anden behandling, ikke kan garantere, at man bliver rask
Ingen garantier

»Jeg har jo selv set de gode resultater, også i udlandet, hvor metoden er meget udbredt. Men man kan jo ikke give nogen garantier,« siger Stig Günther, som selv er blevet meget opmærksom på giftstoffer i sin mad, spiser økologisk, men som på ingen måde er fanatisk.

»Jeg er helt overbevist om, at jeg har noget unikt at byde ind med, ellers ville jeg ikke satse alt på dette her. Mit mål er at hjælpe andre, fordi jeg selv og flere i min familie blev hjulpet ad denne vej. Jeg ved godt, at det kan virke grænseoverskridende eller ulækkert for nogen. Men det er jo i realiteten ikke værre end at skulle aflevere en blodprøve eller en urinprøve. Og tænk, hvis man kan åbne en helt ny vej til at hjælpe tusindvis af mennesker af med en lidelse, som ellers er blevet opgivet. Det er min drivkraft,« siger Stig Günther, som i bogstaveligste forstand tog et hovedkuls spring til en helt ny verden, hvor man vil gøre en forskel i folks maver.

2 kommentarer om “Han laver lort til sunde piller”

 1. Liselotte Ehlers Rasmussen siger:

  hej,
  Jeg vil gerne melde mig på banen,da jeg har en søn der har crohns,det ville være lykken at kunne hjælpe ham eller andre.jeg har selv læst rigtigt meget om emnet og følger med.venter på den dag min søn måske kan blive hjulpet med denne metode.og slippe for alt den kemiske medicin der ødelægger hans krop.
  Så hvis du kan bruge mig eller min mand må dun gerne henvende dig

  Venlige hilsner
  Liselotte Ehlers Rasmussen

  1. Conny siger:

   Jeg vil osse melde mig . Jeg vil bare vaere rask nu og mangler en frillig der vil give mig livet tilbage
   Venlig hilsen conny

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *