Grøn salon åbner i Egebjerg
organic_3.jpg
Charlotte Selvig er langt om længe klar til at tage imod sine første kunder i den nybyggede frisørsalon ’Selvig Organic Hair’ på Egebjerg Bygade. Foto: Flemming Schiller
Butiksåbning Charlotte Selvig åbner i denne uge sin ’’grønne’’ frisørsalon ’Selvig Organic Hair’ i Egebjerg. Hun er selv allergiker og gør hvad hun kan for at undgå unødvendig kemi i hverdagen.

På Egebjerg Bygade 69B har der i flere år været gang i byggeriet af et stort, flot hjørnehus. Det skulle sådan set have været færdigt tilbage i marts 2012, men uheld på uheld betød, at den lille familie, der har købt grunden, har måttet vente længe på deres forretning og hjem.

Men nu er det langt om længe færdigt. Et stort hus med frisørsalon i stueplan og bolig ovenpå. Her flyttede Charlotte Selvig sammen med sin mand og deres femårige søn ind for et par uger siden. Og i denne uge kunne hun slå dørene op til sin salon ’Selvig Organic Hair’.

Det er en såkaldt ’grøn salon’ – et koncept som Energitjenesten står bag, hvor der er særlige skrappe regler for hvilke stoffer, der må være i salonens produkter.

»Jeg er certificeret Grøn Salon og har gennemført et særligt kursus, der hedder ’God kemi i Grøn Salon’ for at få større viden om sundere frisør-og kosmetikprodukter,« fortæller Charlotte Selvig, der selv er allergiker og derfor gør alt hvad hun kan for at undgå sundheds- og miljøskadelige stoffer i sin og familien hverdag.

»Jeg har været i branchen i 20 år. Jeg er faktisk uddannet i London Shop i Ballerup Centret,« fortæller Charlotte Selvig, der også tidligere har drevet egen salon i otte år i Valby.

Udslæt og hovedpine

Men pludselig en dag begyndte Charlottes krop at brokke sig lidt over de stoffer, hun blandt andet smurte på huden.

»Jeg begyndte at slå ud af forskellige cremer og fik hovedpine,« husker hun.

Det er flere år siden nu, og det har betydet at hun har ændret sine vaner drastisk.

»Jeg forsøger at undgå alle unødvendige allergi- og kræftfremkaldende stoffer – både for min egen og familiens skyld, men sandelig også for miljøets,« siger Charlotte Selvig og tilføjer:

»Derfor vil jeg også gerne tilbyde mine kommende kunder det valg – at de kan fravælge unødvendige skadelige stoffer.«

Charlotte Selvig har suppleret sin frisøruddannelse med stylistuddannelsen i 2001 og derfor er der både klip, farvning og make-up på menukortet i hendes nye salon.

»Men jeg laver ikke permanent (krøller red.) og kan heller ikke tilbyde farvning af bryn og vipper, ikke endnu i hvert fald,« siger hun.

Årsagen er, at der ikke på nuværende tidspunkt findes permanentvæske eller farve til vipper og bryn, som lever op til kravene for Energitjenestens grønne saloner.

’Selvig Organic Hair’ bliver den første certificerede grønne salon i nærområdet. Ellers skal man til København, hvor der ligger flere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *