Farten skal ned
Kommunalbestyrelsen har besluttet at give penge til en ny fartplan, der skal forbedre trafiksikkerheden i kommunen.

Trafikken er et farligt sted, hvor der både køres stærkt og hvor alle de andre kører med hovedet under armen. Og de sviner tilmed også luften. Derfor har politikerne besluttet, at lave en hastighedsplan, der skal gør det lidt sikrere at køre i Ballerups trafik, især hvis man ikke er bilist.

På det seneste kommunalbestyrelsesmøde besluttede politikerne at bevilge 300.000 kroner til at sætte gang i hastighedsplanen, der primært har til formål at gøre det mere sikkert at færdes i trafikken, især for de lette trafikanter.

Det skal også gøre mere trygt at færdes og endelig skal bymiljøet forbedres og ikke mindst skal støjniveauet sænkes.

Langsom kørsel

Der er, ifølge beslutningstagerne, en sammenhæng mellem hastighed og sikkerhed og derfor kan lavere hastigheder også give mere trafiksikkerhed og færre ulykker. Også larmen fra bilerne er mindre ved lave hastigheder og det er lettere at krydse en vej, hvis bilerne kører langsomt.

Hastighedsplanen er en strategi for, hvilken tilladt hastighed, der skal være på forskellige veje i kommunen både på trafikvejene og de små lokale veje og man understreger, at det er en langsigtet plan, da skilte ikke gør det alene. Der skal andre midler til, såsom vejbump og andre trafikdæmpende foranstaltninger.

Planen vil konkret udmønte sig i forslag til, hvad man kan gøre for at mindske støj og forurening og desuden vil der komme forslag om at etablere hastighedszoner med tilladt hastighed med 30 eller 40 km/t. Først når den endelige plan er fremlagt, vil politikerne drøfte, hvad der skal gennemføres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *