Få tilskud til energirenovering
Bolig Det er først-til-mølle, når Ballerup Kommune lokalt sætter gang i den landsdækkende BedreBolig-kampagne.

De første 30 boligejere, der tilmelder sig fra mandag den 24. november kan nemlig få tilskud til at få lavet en BedreBolig-plan. Den viser hvilke energibesparende renoveringer, der bedst betaler sig.

Hvis man er blandt de 30 første, der melder sig til at få en skræddersyet BedreBolig-plan, giver Ballerup Kommune et tilskud. Kommunen betaler 1.875 kr. – halvdelen af de 3.750 kr., som planen koster. Hvis man derefter dokumenterer, at man har foretaget energibesparende løsninger fra planen, betaler kommunen de resterende 1.875 kr.

Kampagnen fokuserer på energirenovering af huse fra 1979 og før. Sådanne huse er der 6.283 af i Ballerup Kommune, og der er derfor mange borgere, der med fordel kan få deres bolig tjekket efter i sømmene.

God energi i huset

Der er mange grunde til at få bedre energi i sit hus. Der er ikke bare CO2 og penge at spare, man vil også få et bedre indeklima. Et dårligt indeklima kan give hovedpine, træthed og irriterede slimhinder, og det kan skyldes varme, træk, ventilation, belysning og fugt. Bedrebolig-rådgiveren giver en samlet vurdering af, hvad der giver den sundeste, billigste og mest klimavenlige bolig.

Ballerup Kommune går også aktivt ind i BedreBolig-kampagnen, da den er et led i kommunens langsigtede vision om at reducere CO2-udslippet.

 

Det betaler sig

Hvis man har brug for at låne penge til renoveringerne, kan man vise banken sin BedreBolig-plan. Pengeinstitutterne ser nemlig positivt på BedreBolig-planen. Det skyldes blandt andet, at energibesparelserne på sigt betaler for boligforbedringerne.

Når arbejdet skal udføres, henviser Ballerup Kommunen til håndværkere, der har uddannet sig til energivejledere. På ballerup.dk/bedrebolig findes en liste over disse håndværkere. Her kan man også læse mere om, hvordan man melder sig til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *