Endnu et supermarked vil til Ballerup
Dagligvare Fakta vil bygge ny butik ved Lundegården. Planerne skal nu i høring.

Knapt har dønningerne efter Lidl-balladen i Måløv lagt sig, før flere dagligvarebutikker spøger rundt om i kommunen.

Sidste nye skud på indkøbsstammen er Fakta, som vil etablere en butik ved boligkvartet Lundegården ved Skovvej. Her vil discountkæden bygge en butik i det vestlige hjørne mellem bebyggelsens regnvandsbassin og varmecentralen. Kommunalbestyrelsen har besluttet at sende planerne i høring.

»Det er ikke os politikere, der bare vil have en masse supermarkeder. Det er faktisk på baggrund af de detailhandels-analyser, der viser, at der er kundeunderlag for de butikker, og så henvender butikkerne sig til os. Vi vil gerne hjælpe, men vi skal lave en ny lokalplan og samtidig sendes det i høring, så må vi se, hvad folk siger til planerne,« siger Helle Tiedemann (A), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Hvis planerne bliver til noget, så er der en række krav, der skal opfyldes i området, der i dag er delvist bevokset af træer og samtidig har været brugt til langtidsparkering af campingvogne og opstilling af containere.

Men især de trafikale forhold er vigtige at få styr på, hvis der skal bygges et supermarked, hvor man må formode, at en del kunder vil komme i bil.

Nyt vejkryds

Derfor er det en del af projektet, at der skal etableres et nyt vejkryds ved Digterparken og Skovvej, så adgangen til supermarkedet bliver nem for både bløde og hårde trafikanter.

Desuden vil det gøre det lettere for beboere i Digterparken, der i forvejen kan have svært ved at komme ud fra vejen. Alt sammen noget der skal bygges, hvis planerne skal blive en realitet.

Ombygningen skal betales af Fakta.

»Hvis vi godkender planerne, så er det en forudsætning, at vi får det nye vejkryds. Og det skal betales af Fakta. Det er en betingelse,« siger Helle Tiedemann.

Selve byggeriet bliver, hvis det altså overhovedet bliver til noget, opført i én etage og skal altså placeres i områdets nordvestlige hjørne. Resten af arealet skal bruges til parkering og butikken vil vende sig imod p-pladserne med indgang fra et lille torv.

Vareindlevering skalske fra en delvist overdækket varegård i bygningens nordlige gavl. Dertil kommer, at al kørsel til butikken skal ske via den nye overkørsel til Skovvej, hvor der altså skal bygges et firbenet kryds med signal.

Lokalplanforslaget er nu sendt i høring frem til den 4. januar og der afholdes et borgermøde om Fakta-planerne den 27. november.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *