En af hverdagens sande helte
helt_7.jpg
Sådan ser en af hverdagens helte ud. Poul Erik Bolwig Mose reddede formentlig et menneskeliv i maj måned, da han hjalp et knivoffer fra at forbløde. Torsdag fik han en dusør af politiet Foto: Flemming Schiller
Dusør Poul Erik Mose fik torsdag en dusør af politiet for at have grebet resolut ind, da en person blev stukket ned. Det reddede nok mandens liv.

Lørdag den 19. maj gik Poul Erik Bolwig Mose ned for at handle i et supermarked i Magleparken og gik, som han plejer, hen til et lille grønt område, hvor han fik en snak med de andre.

En polsk mand, som Poul Erik ikke kender, men som han har hilst på et par gange, var også til stede. Pludselig blev den polske mand omringet af en gruppe unge rødder fra kvarteret, de kom op at skændes og der blev råbt højt.

Efter lidt råben forsvandt de unge igen og tilbage lå den polske mand med et dybt stiksår i låret. Han var blevet stukket i pulsåren og blodet ’væltede’ ud.

Poul Erik måtte tage affære. Han stoppede en finger i såret og bad en anden mand på stedet om at tage sit bælte af, så han kunne standse blødningen. Den resolutte handling reddede formentlig offerets liv. Det var i hvert fald meldingen, da Falck ankom til stedet.

Torsdag fik Poul Erik Mose en dusør af Københavns Vestegns Politi for udvist heltedåd.

Man skal gøre noget

Selv tager Poul Erik Mose sagen med ophøjet ro. Han er tydeligvis en mand, der ikke tager sig selv så højtideligt og som blot mener, at man bør gøre noget, hvis man kan.

»Vi sad jo der lørdag formiddag og der havde været lidt ballade mellem den her polak og de unge i noget tid. Men det var ikke noget, vi tænkte så meget over. Men pludselig kom den her gruppe og stak ham efter lidt råben og så opdagede jeg, at det blødte voldsomt fra mandens lår. Det så meget voldsomt ud, så jeg stoppede en finger i såret og fik stoppet blødningen,« siger Poul Erik Mose, der har en fortid som portør på Rigshospotalet og derfor har lidt kendskab til behandling. Han ser ikke sig selv som en helt.

»Det var helt naturligt for mig at gøre. Det var bare det, der skulle gøres. Det ville jeg gøre igen,« siger Poul Erik.

Han har ikke efterfølgende været bange eller følt sig utryg efter episoden.

Glad for hæder

»Jeg har da et par gange kigget mig over skulderen, men jeg er ikke utryg. Livet går videre og der er ikke nogen ballade dernede nu,« siger Poul Erik Mose, der trods sit stoiske sind, alligevel er glad for hæderen.

»Først havde jeg ikke tænkt meget over det og var måske ikke så interesseret i at ’fejre’ det. Men så fik min familie mig overtalt til at komme her ud i dag og jeg må da indrømme, at det betyder noget. Det er meget rart at blive anerkendt for det,« siger Poul Erik Bolwig Mose, der tog sin sædvanlige hyggetur og en snak med de andre i lokalområdet og endte med at blive både rednings- og hædersmand.

Gerningsmanden er efterfølgende blevet anholdt og sigtet.

helt_2

Dusøren blev overrakt torsdag eftermiddag på poltigården i Albertslund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *