Diskriminerende boligpolitik
Debat Det er en god ting, at Ballerup Kommune vil arbejde for, at de almennyttige boliger bliver mere attraktive

Men det nyligt vedtagne forslag, hvor kommunen vil søge at udvide sin anvisningsret til de almennyttige boliger med henblik på at ændre beboersammensætningen i disse, er decideret diskriminerende over for pensionister og andre borgere på overførselsindkomster.

Vi er for eksempel et midaldrende ægtepar, der om ganske få år begge er pensionister. Når vi når dertil, ville vi gerne kunne flytte ind i en billigere bolig. Det forhindrer de nye regler os i, da vi som pensionister vil blive flyttet ned i bagenden af boligkøen, selvom vi til den tid har været medlemmer af vores boligforening i 40 år. Og på trods af, at vi begge har haft arbejde og betalt skat i langt det meste af vores arbejdsliv.

Det kunne måske være i orden med de nye anvisningsregler, hvis man samtidigt genindførte det gamle huslejeloft for pensionister og genindførte, at kontanthjælpsydelsen blev gjort afhængig af boligydelsen. Nu gør man det, at man i stedet forbeholder de billigere lejligheder til de mest velstillede og lader fanden tage resten. Det er simpelt hen usmageligt.

Jeg vil derfor kraftigt opfordre de almennyttige boligforeninger til at tænke på de medlemmer og lejere de allerede har og undlade at give kommunen anvisningsret til mere end de 25 procent, de har ifølge loven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *