Dagpengeforbedringer nu!
Debat Vi runder 50.000 uden ret til dagpenge i disse uger. For 14 dage siden opfordrede jeg S, SF og Ø i Ballerup om at komme på banen og brug magten, mens I har den.

I 2010 gjorde VK og Dansk Folkeparti det langt sværere at genoptjene dagpenge. Arbejdskravet blev fordoblet fra et halvt til et helt år.

Enhedslisten foreslog i Folketinget sidste uge, at det blev ført tilbage til et halvt års arbejde. Hvis socialdemokraterne havde stemt for – var det blevet vedtaget. Det var der kun en socialdemokrat der gjorde, Jan Johansen, hvilket han havde opbakning for i sin valgkreds.

Det samme kunne Ballerup-kredsen også have gjort, men udlod. Det er stærkt skuffende, at socialdemokraterne er så ultimative og afvisende overfor denne forsigtige forbedring, hvis de stadig regner sig for at være et arbejderparti.

I dag opnår kun 3 procent af de ledige at genoptjene fornyet dagpengeret mod 20 til 25 procent ved en halvering – regeringen har selv beregnet begge tal. Dette har indebåret at tusinder er smidt ud af dagpengesystemet og over på kontanthjælp eller ingen indtægt.

Regeringen har ikke ville erkende katastrofens omfang, at cirka 5000 mennesker hverken ydelse eller indkomst, dels er der tale om et meget lavere forsørgelsesgrundlag end dagpengene.

Beskæftigelsesministeren har udtalt, at en halvering af genoptjeningsperioden hører til i finanslovsforhandlingerne. Men hidtil har Corydon været afvisende og ikke villet forhandle dagpenge.

Giv ham et signal om, at Ballerup ønsker dagpengeforbedringer NU.

1 kommentar om “Dagpengeforbedringer nu!”

  1. jørgen flyr siger:

    Ikke alle er blevet reddet af regeringens lappeløsninger på dagpengeområdet, lyder det fra FOA. Som led i forbundets kampagne mod ulighed, kan du nu selv gå ind og se, hvor mange penge, du går glip af.

    http://www.foa.dk/forbund/temaer/P-AA/ulighed-koster/beregner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *