Byggetilladelser bliver digitale
byggeri Nu er det slut med papirnusseriet, hvis man skal søge om byggetilladelse. Ballerup Kommune digitaliserer byggepapirerne og håber på lavere sagsbehandlingstid.

Mange har prøvet at skulle bygge en carport, et nyt hus, nedlægge en olietank eller noget helt andet, der kræver en tilladelse fra kommunen. Det kan være en bøvlet proces, hvor man skal udfylde papirer og tilladelser og rende til møder på kontorer, hvilket kan tage en masse tid. Men det skal være slut nu.

Ballerup Kommune lancerer nu den digitale selvbetjeningsløsning Byg og Miljø, hvor borgere og virksomheder skal kunne spare tid og få et bedre overblik over ansøgningsprocessen til bygge- og miljøprojekter. Den er allerede tilgængelig nu og bliver obligatorisk fra den 1. december.

Ballerup Kommune forventer, at sagsbehandlingstiden i mange tilfælde bliver kortere, fordi ansøgerne bliver guidet igennem hele processen og dermed bliver risikoen for fejl og misforståelser reduceret, hvor det før i tiden krævede meget dialog mellem ansøger og kommune. Dermed skal det nye tiltag give en opfattelse af, at det er blevet nemmere og hurtigere at søge om byggetilladelser.

Bedre overblik

Når man fremover skal søge om tilladelse til et byggeri eller til et miljøprojekt får man et overblik over, om en byggetilladelse overhovedet er nødvendigt for projektet og hvilken information og dokumentation kommunen har brug for. Dermed undgår man at skulle indhente information og dokumenter, som måske slet ikke er nødvendigt for sagsbehandlingen.

Byg og Miljø indhenter også avancerede kort over alle ejendomme, der trækker på fælles data, som kan være nyttige at kende, før man beslutter sig for at bygge.

For at lave en ansøgning skal man logge på med NemId, hvor man så får sin egen digitale projektmappe, hvor man kan gemme alle data og eventuelt holde pause i processen uden at miste overblikket senere. Endelig kan man følge processen trin for trin og løbende følge med i, hvor langt behandlingen af sagen er kommet og få sendt en sms eller mail, når der er nyt i sagen.

Man kan læse mere på www.byogmiljø.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *