Borgmester rammer de svageste skolebørn
Debat Kære Jesper Würtzen. Jeg bor i Hvidovre og har en datter, der går på Ordblindeinstituttet (OI). Som forældre må jeg spørge dig - hvorfor vil du lukke Ordblindeinstituttet?

OI er et unikt tilbud til stærkt ordblinde børn, hvor børnene bliver undervist efter metoder, som er udviklet gennem mange år. OI er samtidigt det eneste kompetencecenter i Danmark, der beskæftiger sig med ordblindhed.

OI har pt. knap 70 stærkt ordblinde børn, der kommer fra kommuner på hele Sjælland. Ballerup Kommune betaler kun for deres egne børn på skolen, resten betales af de andre kommuner, der har børn på skolen.

Hvorfor vil du forsøge at inkludere de stærkt ordblinde børn i folkeskolen, når folkeskolen allerede har dumpet i denne prøve?

Børnene starter typisk på OI i 5. klasse eller senere. Børnene har ikke kunnet lære at læse og skrive i folkeskolen, og børnene har dybe ar efter ikke at have kunnet slå til i mange år. Mange af dem er blevet mobbet og ekskluderet af de andre børn.

De fleste børn har følt sig dumme i folkeskolen, men disse børn er ikke dumme. De er alle normaltbegavede børn, der desværre er ramt af et handicap, der gør at de ikke kan lære at læse og skrive på den traditionelle måde.

OI har fantastiske resultater, hele 97 procent går videre på en ungdomsuddannelse, hvilket er højere end landsgennemsnittet for den almene folkeskole. OI har succes, fordi der er et trygt læringsmiljø, fordi undervisningen foregår med specieltudviklede metoder og fordi lærerne erfaringsudveksler på læreværelset og er superengagerede. Hvorfor vil du ramme denne gruppe børn, der allerede har lidt i den almene folkeskole, men nu går i et trygt og lærerigt miljø?

Flere kommuner har nu erkendt, at stærkt ordblinde børn ikke kan inkluderes i folkeskolen, fordi de så ikke lærer at læse og skrive og Undervisningsministeriet har bestemt, at alle børn skal screenes for ordblindhed fra næste år. Dette vil med sikkerhed føre til at flere børn visiteres til OI – så hvorfor lukke OI lige nu?

Så kære borgmester – Husk på at hele 97 procent af OI’s elever kommer ind på en ungdomsuddannelse. Der er ordblinde i alle erhverv. Ved den rette undervisning kan de ordblinde børn få en chance for at komme videre i livet med samme muligheder som ikke ordblinde børn.

Giv de ordblinde børn en chance for at få et almindeligt liv med uddannelse og job. Lad OI forblive som en selvstændig skole og kompetencecenter til glæde for nuværende og kommende stærkt ordblinde børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *