Børnene cyklede sejren hjem
børn-på-cykel.jpg
Børnene i Balleup er rigtig flittige til at cykle. Og det blev de belønnet for i den landsdækkende kampagne ’Alle børn cykler’. Foto: Arkivfoto
Trafiksikkerhed Børnene fra Ballerup trampede sejren hjem i landsdækkende cykel-kampagne.

Børnene i Ballerup er skrappe til mange ting. Og en af tingene er at køre på cykel. Det beviste de i de første uger af september, hvor i alt 41 skoleklasser i Ballerup Kommune spændte hjelmen og deltog i den landsdækkende kampagne ’alle børn cykler’.

Formålet var naturligvis at få flere børn op på sadlen og til at trampe i pedalerne, når de skal i skole, men også ellers i det daglige. Det var Cyklistforbundet og TrygFonden, der stod bag kampagnen og ikke mindre end 127. 379 børn fra hele landet deltog.

Som en ekstra motivation havde Vestegnens Trafiksikkerhedsråd sat en præmie på højkant til de flittigste cyklister i hver af deres ni kommuner. Og det betød, at den flittigste klasse kunne hæve 1000 kroner til klassekassen.

I Ballerup endte 6.A fra Rosenlundskolen med at cykle mest, i alt 9,1 cykeldage pr. elev, kun en halv hjullængde foran 4.A fra Højagerskolen, der kørte 0,13 kilometer mindre. Desuden vandt 3.A fra Måløv Skole en præmie i den nationale lodtrækning, hvor de vandt en klassetur til Randers Regnskov.

Børnene i Ballerup er i øvrigt også rigtig gode til at cykle sikkert. I Ballerup Kommune har de deltagende børn været gode til at huske cykelhjelmene. Af de 3208 dage, som de har cyklet, har hjelmen været på i 2759 dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *