Bevar OI i sin nuværende form
Debat Ordblindeinstituttet (OI) er en unik specialskole for ordblinde børn samt kompetencecenter for undervisning af ordblinde børn og voksne.

OI er Danmarks faglige kompetencecenter indenfor ordblindhed. OI har gennem mange år oparbejdet en stor viden om ordblindhed og hvordan ordblinde skal undervises. Denne viden kommer hver dag de ordblinde elever, der har været så heldige at få lov til at gå på OI til stor gavn.

Kære politikere i Ballerup kommune I har en helt fantastisk specialskole for ordblinde. I må ikke ødelægge denne selvstændige enhed ved at inkludere den i en kommunal folkeskole.

Vi har meget at takke OI og deres fagligt dygtige personale for. Vores søn startede på OI i 9 klasse og har nu gået på OI i snart 1½ år. Vi har som forældre fulgt den fantastiske udvikling som vores søn har opnået efter start på OI. Vores søn havde aldrig opnået denne udvikling på hans ”gamle” skole, selv om han her modtog specialundervisning i dansk, havde IT rygsæk m.v..

Vi tog i 2012 initiativ til at få foretaget en test af vores søn på OI, som vi selv betalte. Resultatet af testen var klart og ikke uventet, at vores søn var svært ordblind.

Vi konfronterede skolen og vores hjemkommune med resultatet. Skolen kunne ikke tilbyde den nødvendige undervisning til vores søn. Vi søgte vores hjemkommune om, at vores søn kunne komme til at gå på OI. Kommunen afslog vores ansøgning. Vi bad kommunen om at genoverveje afslaget, men kommunen stod fast.

Så let skulle de ikke slippe, det var trods alt vores søns fremtid der stod på spil. Så vi valgte at klage over kommunens afgørelse til Ankestyrelsen, klagenævnet for specialundervisning.

Ankestyrelsens afgørelse gav os heldigvis ret i, at vores søn krævede en undervisning, der tilgodeså hans svære ordblindhed.

Vores hjemkommune indså, at det eneste undervisningstilbud der kunne opfylde vores søns behov for specialtilrettet undervisning af ordblinde var OI.

Vores søn er utrolig glad for at gå på OI og han bruger gerne de tre timer på transport, som det dagligt tager at komme til og fra OI.

Bevar OI i sin nuværende form. Ordblinde børn har brug for specialskolen OI og de resultater som de opnår her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *