Vinderne af ’Pompeji’ blev
Pompeji.jpg
Pompeji handler om dagene op til vulkanudbruddet, der udslettede byen totalt. Foto: Nordisk Film
Konkurrence Vi har trukket lod blandt de rigtige besvarelser. Vinderne blev: Helle Dantved fra Smørum, Martin Nielsen fra Herlev, Peter Carl fra Måløv, Tina Nielsen fra Måløv og Dorit Stralendorff fra Ballerup.

I år 79 eksploderede vulkanen Vesuv og dækkede den velhavende by, Pompeji med et metertykt lag aske og lava. Men dagene, der ledte op til det altødelæggende udbrud, var mindst lige så dramatiske for mange af byens indbyggere.

Pompeji foregår i år 79 e.Kr. og beretter den storslåede historie om slaven Milo, der har kæmpet sig op til at være en af arenaens mest uovervindelige gladiator.

Han kæmper nu sit livs kamp imod tiden for at redde sit livs kærlighed, Cassia, den smukke datter af en velhavende købmand, som imidlertid har lovet hende væk – mod sin vilje – til en korrupt romersk senator.

Mens de dramatiske begivenheder nærmer sig sit uafvendelige klimaks, bryder den nærliggende vulkan Vesuv ud i en altudslettende strøm af brændende lava, hvorefter Milo ikke alene må kæmpe sig vej ud af arenaen, men også redde sin elskede, mens det engang så storslåede Pompeji udslettes omkring ham.

Ballerup Bladet udlodder i samarbejde med Nordisk Film fem eksemplarer af ’Pompeji’ på dvd.