Skolestrukturen splitter partierne
Skolestruktur Den massive kritik af Ballerup Kommunes nye skolestruktur, som er fremkommet under høringen, har nu fået to af kommunalbestyrelsens fem partier til at trække sig fra de videre forhandlinger.

Der er sagt og skrevet meget om den skolestruktur, som i øjeblikket er under politisk behandling i Ballerup. Meningerne har hele tiden været delte, og derfor var det med stor spænding, at de mange høringssvar til skolestrukturen blev gennemgået af de politikere, der i sidste ende skal træffe beslutningen om strukturens form og indhold.

Som vi beskrev i avisen i sidste uge var mange høringssvar yderst kritiske overfor det forslag til skolestrukturen, der foreligger på nuværende tidspunkt. I et fælles debatindlæg til avisen skrev repræsentanter for lærerne, pædagogerne og skolesekretærerne blandt andet:

»Som medarbejderrepræsentanter for de store faggrupper i skolen, vil vi udtrykke vores største modstand mod forslaget til ny skolestruktur, som vi er overbeviste om vil skabe en dårligere folkeskole og BFO i Ballerup.«

To partier bakker ud

Og de mange kritiske høringssvar har gjort indtryk på lokalpolitikerne i kommunalbestyrelsen. Så stort indtryk at to af de fem partier har valgt at trække stikket og forlade forhandlingerne om en ny skolestruktur, fordi de simpelthen ikke vil være med til at gennemføre den på baggrund af de høringssvar, der er kommet.

Mette Hedegaard fra Enhedslisten er selv lærer og så sidder hun i børne- og skoleudvalget.

»I Enhedslisten har vi hele tiden haft nogle bekymringer omkring den her skolestruktur, og de er i den grad blevet bekræftet i de mange kritiske høringssvar,« fortæller hun og fortsætter:

»Vi er simpelthen nødt til at være lydhør overfor den kritik, der er kommet fra alle kanter, så vi ikke trækker endnu en reform ned over hovedet på folk, der ikke selv har valgt det.«

Derfor traf hun og partifællen Ali Abassi den endelige beslutning om at forlade de videre forhandlinger om skolestrukturen i sidste uge.Det samme gjorde de tre kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Dansk Folkeparti, Lone Madsen, Birgitte Dahl og Jack Nør Christensen.

»Dansk Folkeparti har valgt at trække sig fra de videre forhandlingerne om skolestrukturen i Ballerup. Det har vi gjort på grund af de høringssvar, der er kommet, hvor der er stor utilfredshed med strukturforslaget – og det må vi lytte til,« forklarer Lone Madsen.

»Det må være derfor, at vi sender ting i høring – for at høre folks mening. Det har vi gjort, og så må vi også lytte til dem,« tilføjer hun.

Dårlig timing

Det er især kritikken af timingen for skolestrukturen, der har gjort indtryk på gruppeformanden for Dansk Folkeparti:

»Det er primært, som jeg fornemmer det, for meget for medarbejder ude på skolerne med denne her nye skolestruktur. De har rigeligt at se til i øjeblikket med den nye skolereform. Det giver alt for meget uro,« siger Lone Madsen.

Mette Hedegaard fra Enhedslisten er helt enig:

»Der er kaos ude på skolerne lige nu, fordi de stadig slås med at få implementeret skolereformen. Og at forestille sig at hele dette kaos så skulle starte forfra igen til august, det kan vi simpelthen ikke byde folk,« siger hun.

Fortsætter arbejdet

Kommunalbestyrelsens øvrige partier ser dog ingen grund til at droppe skolestrukturen. Socialdemokraterne, Venstre og Det Konservative Folkeparti er stadig overbevist om, at strukturen vil gøre Ballerups skoler endnu bedre.

»Selvfølgelig gør de mange høringssvar indtryk, men jeg hæfter mig også ved, at mange af de bekymringer, som fremkommer i høringssvarene drejer sig om dårlige oplevelser fra andre kommuner, hvor skolestrukturændringerne har været del af en spareøvelse. Det er det jo ikke her i Ballerup,« siger Kim Schulz Larsen, som er Venstres repræsentant i børne- og skoleudvalget.

Martin Jonassen fra Det Konservative Folkeparti er også stadig positiv overfor den nye skolestruktur:

»Jeg synes faktisk ikke, at kritikken er så overvældende i høringssvarene, der er også flere, der synes, at der er meget godt i forslaget,« siger han og tilføjer:

»Der er flere ting som skal diskuteres på plads. Blandt andet en masse jura, som vi skal have helt styr på. Men jeg synes bestemt ikke, at fundamentet for skolestrukturen er smuldret. Hele besparelsen er fjernet og derudover er der afsat penge til investeringer i skolen, så vi er positive og sidder fortsat med om bordet.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *