Skoleelever skal lære at lave sund fastfood
GoCook-1-copy.jpg
Elever fra hele landet er med i ’GoCook Smagekassen’, hvor de skal lære at lave sund og hurtig mad. Foto: Pressefoto
93 klasser fra skoler i Ballerup og omegn skal være med i et projekt, hvor de skal lære, hvordan de kan lave deres egen sunde fastfood fra bunden af.

Sund fastfood er temaet, når 158.000 skoleelever på 4.-7. klassetrin i hele landet indtager skolekøkkenerne i de kommende tre uger.

Det er Danmarks største skoleaktivitet ’GoCook Smagekassen’, der leverer madoplevelser, opskrifter og råvarer til undervisningen.

Over 1.000 skoleklasser i hovedstaden er med, blandt andet 93 klasser i Ballerup-området.

Vi vælter os i fastfood

Danskernes forbrug af fastfood er stigende – især blandt børn og børnefamilier. Men fastfood er sjældent det sunde valg, og derfor vil GoCook Smagekassen gerne give et alternativ til hurtig købemad.

Det er dagligvarekoncernen Coop, som står bag GoCook Smagekassen, der vil lære børn at gå i køkkenet selv og skabe et bedre alternativ til færdigretterne:

»Coop sælger 5,8 millioner pakker Cup Noodles hvert år, og de er særligt populære hos børnefamilierne. Vi vil gerne inspirere den næste generation til, at de kan lave deres egne sunde Cup Noodles og burgere med masser af grøntsager som bønner og peberfrugter,« fortæller Bente Svane Nielsen, projektchef for GoCook Smagekassen.

Børn i køkkenet

Lundebjergskolen i Skovlunde er en af de skoler i Storkøbenhavn, hvor flest klasser deltager – nemlig hele 16 klasser. Så måske kan en del familier i Skovlunde godt begynde at glæde sig til mere aktive medhjælpere i køkkenerne.

GoCooks mission er at skabe den første generation af børn, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Børn vil nemlig gerne lave mad, hvis de får de rigtige rammer.

»Lærernes feedback viser os, at børnene får inspiration og lyst til at lave mad, når de bruger materialet. Omkring 70.000 børn gik i gang med at lave sund mad derhjemme med GoCook sidste år og vi forventer, at tallet bliver ligeså stort i år,« siger Bente Svane Nielsen.

Læs mere på Gocook.dk

De er med:

Lundebjergskolen: 16 klasser

Østerhøjskolen: 11 klasser

Måløv Skole: 10 klasser

Rosenlundskolen: 9 klasser

Hedegårdsskolen: 9 klasser

Egebjergskolen: 9 klasser

Balsmoseskolen: 7 klasser

Rugvængets Skole: 6 klasser

Søagerskolen: 6 klasser

Højagerskolen: 4 klasser

UUC Maglemosen: 3 klasser

Kasperskolerne: 2 klasser

Boesagerskolen: 1 klasse

Kilde: www.skolekontakten.dk/smagekassekort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *