Skønhed har ingen alder
skønhedssalon-lundegården-3.jpg
Rose giver Birgits hår en tur med pigkrøllejernet i den nyåbnede skønhedssalon på Plejecenter Lundehaven. Foto: Flemming Schiller
Ældre På Plejecenter Lundehaven i Skovlunde kan beboerne blive forkælet fra top til tå i Roses nyåbnede skønhedssalon.

»Skønhed afhænger af øjnene, der ser. Men følelsen af skønhed kommer indefra, og den har ingen alder.«

Med disse ord byder plejecenterleder Charlotte Harbou velkommen i Plejecenter Lundehavens nye fine skønhedssalon, hvor beboerne fremover kan bestille tid til alt ligefra hårvask og hovedbundsmassage til manicure eller pedicure.

Se billeder: Reception for Roses Skønhedssalon

»Vi gør rigtig meget for at skabe en meningsfuld tilværelse for de ældre. Det handler om glæde og livskvalitet, og det vil vi gerne bringe endnu mere af til beboernes liv,« fortæller Charlotte Harbou.

Rose svinger børsten

Salonen har fået navn efter aktivitetsmedarbejder Rose Andersen, der er kvinden bag initiativet. Hun har arbejdet på Lundehaven i 13 år og har i årenes løb ofte hjulpet de ældre beboere, når de skulle ’stadses lidt ud’ til festerne på plejecentret.

»Jeg kender beboerne og de kender mig. Så her er en god og tryg atmosfære, og det er vigtigt,« siger Rose Andersen, der allerede har fået første levende billede i stolen.

Det er Birgit, der skal have bobbet håret og lagt lidt makeup. Rose svinger kyndigt børsten og får orden på Birgits fine, hvide lokker.

»Jeg har gjort de her ting alle årene. Det er bare først nu, at vi har fået lavet en rigtig skønhedssalon til det,« forklarer Rose Andersen.

Deler med tandlægen

Roses Skønhedssalon deler lokale med tandlægen, der har en stol stående fast på Lundehaven, men som kun benytter rummet en gang om måneden.

Skønhedssalonen holder åben hver tirsdag formiddag, og beboerne kan selv bestille tid – en halv eller en hel time alt efter, hvad de skal have ordnet.

»Det vigtigste ved skønhedssalonen er, at det er kvalitetstid – rigtig kvalitetstid,« understreger Rose Andersen og tilføjer:

»Der kommer kun én beboer ind ad gangen, og så er vi helt alene. Det er så vigtigt med den her en-til-en kontakt. Så kan vi snakke sammen i ro og mag, mens jeg for eksempel ordner deres hår eller negle. Det er rigtig hyggeligt.«

Frem med makeuppen

Birgit, der agerer prøvekanin i dagens anledning er sikker på, at hun vil komme igen.

»Jeg kunne godt forestille mig at gøre brug af det til for eksempel at få ordnet hår eller fødder. Ordner du også fødder, Rose?« spørger hun og tilføjer smilende:

»Jeg skal nok vaske dem først.«

Rose Andersen slår en latter op og siger, at det vil hun sætte pris på. Hun finder hårsprayen frem og giver Birgits hår en omgang med sprayflasken.

»Sådan, du er så smuk,« siger hun og giver Birgit et klem, mens de begge kigger på resultatet i spejlet.

»Jeg kunne nu også godt tænke mig at få lidt på øjnene. Jeg synes, mine øjne ser så trætte ud,« siger Birgit og straks finder Rose makeuppen frem, mens Ballerup Bladet lister ud af døren og lader de to alene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *