Politi uge 40
Døgnrapporten Her er sidste uges døgnrapport fra Københavns Vestegns Politi:

Tøjtyv pågrebet

Onsdag den 1. oktober fik pesonalet i en tøjbutik på Baltorpvej fingrene i en butikstyv og tilkaldte politiet. Det drejede sig om en 40-årig kvinde fra Halsnæs, som forsøgte at stjæle tøj til en værdi af 1700 kroner. Hun blev altså grebet på fersk gerning og sigtet for tyveriet, som hun erkendte.

 

Indbrud i firma

Onsdag den 1. oktober omkring klokken 22.55 gik alarmen i en virksomhed på Tempovej i Ballerup. Indbrudstyve var brudt ind gennem et ovenlysvindue, men stak af, da alarman gik. Det er endnu uvist, om der er stjålet noget.

 

Tyveri af pung

Tirsdag den 30. september fik en 82-årig kvinde stjålet sin pung, da hun handelde i Føtex i Ballerup Centret. Mellem klokken 13 og 13.50 var kvinden optaget af at handle, og da hun skulle bruge pungen, var den væk.

Mere pung-tyveri

En 72-årig mand fik onsdag den 1. oktober stjålet sin pung fra enten jakken eller lommen, mens han handlede i Centrumgaden. Han opdagede også pludselig, at pungen var væk.

 

Mere pung-tyveri

En 84-årig kvinde fik onsdag den 3. oktober også stjålet sin pung, da hun handlede i Ballerup Centret. Kvinde handlede mellem klokken 9 og 9.30 og opdagede pludselig, at hendes pung var væk fra tasken.

Politiet opfordrer folk til at være opmærksomme på deres omgivelser, når de f.eks hæver penge eller hvor de lægger punge og tasker. Desuden skal man også være opmærksom på, om tyve har let adgang til lommerne.

 

Gaderøvere efterlyses i Ballerup

Lørdag den 4. oktober kl. 02.14 blev en 30-årig mand overfaldet på Skovlunde Torv. Han var ved at dele aviser ud, da tre mænd passede ham op. De slog og sparkede ham og truede ham til at udlevere sin arbejdsscooter. En af røverne kørte på den fra stedet og de to andre løb. De beskrives som:

A: Mand, mellemøstlig af udseende, 17-18 år, 175-180 cm høj og almindelig af bygning. Han var brun i huden og havde kort sort hår. Han var iført en sort hættetrøje, mørke bukser og et sort tørklæde for mund og næse. Han talte dansk med accent.

B: Mand, mellemøstlig af udseende, 17-18 år, 175-180 cm høj og kraftig af bygning. Han var brun i huden og havde kort sort hår. Han talte dansk med accent og var iført en sort jakke, en mørk hættetrøje og mørke bukser. Han talte dansk med accent.

C: Mand, mellemamerikansk af udseende, 17-18 år, ca. 180 cm høj og almindelig af bygning. Han var brun i huden og havde sort kort hår. Han var iført en sort/grå træningstrøje, løse grå jeans og lyse sneakers. Han talte dansk med accent.

Den stjålne scooter er en blå PGO med sidetasker.

 

Tyvekoster fundet i Ballerup

Lørdag den 4. oktober kl. 19 anholdt politiet seks personer for tyveri på Måløv Byvej.

Dagen inden blev et tyvekostelager fundet – det bestod af tre bådmotorer og otte cykler.

Da en patrulje kørte ud for at følge op om lørdagen, traf de en gruppe østeuropæere som opholdt sig i området. De blev anholdt og sigtet for tyverierne, som er sket hen over sommeren.

Det drejer sig om fem mænd på 30-45 år og en 22-årig kvinde. En af mændene erkendte, resten nægtede.

 

 

Tricktyveri

En 80-årig kvinde fik søndag omkring klokken 15.30 besøg af en falsk hjemmeplejer. En mand kom ind ad døren i hendes lejlighed på Linde Alle, der måske var ulåst, og udgav sig for at være fra hjemmeplejen.

Han fik kvinden ud i køkkenet og afledt hendes opmærksomhed ved at foregive at skulle lave nogle øvelser. Da hun kiggede væk, stjal han hendes pung og stak af.

Tyven beskrives som mellem 30 og 50 år, mellem 165-175 cm. høj og spinkel af bygning. Manden var dansk af udseende, nærmest hvid i huden, havde brunt hår og var iført mørkt tøj. Han talte også flydende dansk.

Politiet opfordrer folk til at være opmærksomme på, hvem de lukker op for og droppe høfligheden, hvis fremmede beder om et glas vand eller spørger om vej og vil ind i hjemmet. Lav faste aftaler og luk kun op for folk man enten kender eller som kan legitimere sig.

Pas på indbrud

Selvom indbrudsstatistikken stadig er faldende i forhold til sidste år, så har der været en del indbrud i området i den seneste tid. Poltiet opfordrer derfor, især i denne tid, hvor julen og de mørke måneder nærmer sig, at være ekstra opmærksomme på indbrud.

Man kan sikre sig ved at få skiftet til nye og sikre låse, f.eks i terrassedøre, der ofte er en foretrukken indgang for indbrudstyve. Også mærkning og registrering af genstande, nabohjælps-ordning og alarmer samt kameraer giver en større sikkerhed.

I det hele taget skal man gøre sit hjem sikkert, uden at det naturligvis skal være et fængsel, som man føler sig spærret inde i.

Hjælp politiet med opklaringen

Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre til disse sager. Henvendelse i dagtimer på hverdage til politikommissær Michael Liebst Sørensen på telefon 72 58 73 55, Lokalpolitiet, eller døgnet rundt på telefon 43 86 14 48.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *